Rasa Karmazaitė. Rūmų svita ir toliau stato paminklus

Sena išmintis, kad žmogų puošia kuklumas, – jau atgyvena. Prezidentūra diktuoja naują madą: girtis reikia kuo garsiau, o paminklus statyti dar gyviems politikams.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2019, 8:19 AM, atnaujinta May 3, 2019, 11:20 AM

Tarsi nepakaktų D.Ulvydo režisuoto pompastiško filmo „Valstybės paslaptis“, rūmai S.Daukanto aikštėje įteikė sau dar vieną dovaną.

Ištikima D.Grybauskaitės ginklanešė D.Ulbinaitė parašė knygą „Nustokim krūpčioti“.

Prieš dvejus metus rūmuose ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu pamalonintas D.Ulvydas atidirbo šimtu procentų – sukūrė tobulą prezidentės pasaulį, kuriame nėra vietos kitokiai nuomonei, kritikai, nepatogiems arba nesuderintiems žurnalistų klausimams.

Nuo režisieriaus neatsiliko ir D.Ulbinaitė, prieš kelerius metus tik per plauką išvengusi teistumo dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir valstybės paslapties atskleidimo.

Prieš teismą stojusi D.Ulbinaitė tada ne tiktai išsigelbėjo, bet ir išsaugojo vyriausiosios patarėjos postą Prezidentūroje.

Už tai turėtų būti dėkinga savo valdovei.

Kaip galima neatsidėkoti už tokią malonę, kai tiek daug žmonių už gerokai menkesnes nuodėmes per pastaruosius metus buvo persekiojami, viešai sulaikomi, metami iš pareigų ir sodinami į teisiamųjų suolą.

Knygoje, kaip ir dokumentiniame filme, netrūks pagyrų nuveiktiems darbams.

Bet nereikėtų tikėtis, kad bus atskleista tiesa apie savų įdarbinimą ambasadose ir strateginėse įmonėse, baimę pasipriešinti Astravo atominės elektrinės statyboms, drastišką banko „Snoro“ uždarymą, per kurį daugybė asmenų ir įmonių neteko lėšų, patyrė bankrotą.

Užtat glamūro neturėtų trūkti. Knygos autorė jau pasigyrė, kad atskleis neįtikėtinų faktų iš asmeninio prezidentės gyvenimo – kodėl ji pamėgo karališkąją mėlyną spalvą, kam skyrė žibuokles.

Kiek dar paslapčių atskleis ir paminklų pasistatys ši S.Daukanto aikštės rūmų svita?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.