Rasa Karmazaitė. Savus – glosto, neįtikusius – pliekia

Parankūs gauna meduolį, o nelojalūs – botagą. Apie prokuratūroje suvešėjusį nepotizmą, politikų kišimąsi į tyrimus ir užsakomas bylas „Lietuvos rytui“ prabilę prokurorai jau remiami prie sienos, turi rašyti pasiaiškinimus ir drebėti prieš etikos sargus.

 R.Karmazaitė.
 R.Karmazaitė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-05-10 06:24

Tačiau generalinis prokuroras Evaldas Pašilis, savo dukters krikštatėvį stūmęs į svarbius postus ir melavęs apie jo pasiekimus, iš balos greičiausiai išlips sausas.

Jo ginti stojo Dalia Grybauskaitė, kuri iš tribūnos nekart yra grūmojusi, kad pažabos korupciją, giminaičių ir draugų įdarbinimą viešajame sektoriuje.

Šalies vadovė skubiai pareiškė pasitikėjimą kišeniniu Prezidentūros tarnu. Jo dukters krikštatėvio paskyrimas į aukštas pareigas Panevėžyje virto netyčiniu, nekaltu nepotizmu, kurio kritikuoti nevalia. Visą ugnį D.Grybauskaitė nukreipė į drąsius prokurorus, kurie iškėlė sopulius į viešumą, ir į žurnalistus, kurie ieškojo tiesos – esą taip jie darė spaudimą teisėsaugai!

Prezidentės skambiai deklaruotoje kovoje su korupcija ir nepotizmu jau ne kartą krito ne prisidirbę, o tie, kurie ryžosi su tuo kovoti. Ir iškilus „auksinių šaukštų“ skandalui kariuomenėje atsakomybė buvo suversta ne jos vadams, o apie skandalingą pirkimą pranešusiam ministrui J.Olekui.

Kaip svarbu būti nuolankiam tarnui, savo kailiu yra patyręs ir buvęs prokuratūros vadovas D.Valys. Iš Akmenės stebuklingai pakliuvęs į generalinio prokuroro kėdę, jis per audras jautė tvirtą užnugarį.

D.Grybauskaitė užstojo D.Valį ir kilus įtarimų dėl galimo pažeidimo deklaruojant privačius interesus, ir Seimui nepritarus jo ataskaitai, ir prokurorams ėmus bruzdėti dėl pragaištingos reformos.

Jo pavaldiniai tada negalėjo atsistebėti tokia malone.

Dar daugiau klausimų kilo, kai į Generalinę prokuratūrą paskambinęs Akmenės gyventojas išdėstė, kad D.Valys gali būti šalies vadovės antros eilės pusbrolis.

Vienas pareigūnas šią žinią net nunešė į Vyriausybės rūmus.

Ką sau mano žmogus iš Akmenės? Filme „Valstybės paslaptis“ garsiai pasakyta, kad prezidentė neturi asmeninio gyvenimo, vadinasi, ir giminaičių, kuriuos galėtų stumti į aukštus postus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.