Vytautas Bruveris. Dėl Dalios Linas atsistojo ant galvos

Abiejų kaimyninių tautų giesmėse apdainuotoji strateginė Lietuvos ir Lenkijos partnerystė, dar dorai neatšilusi, atsidūrė ant naujo ledynmečio slenksčio! Naujasis prezidentas G.Nausėda dar galbūt spės su pirmuoju vizitu į Varšuvą suvažinėti, o po to – vėl gili žiema?

V.Bruveris.
V.Bruveris.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2019, 6:21 AM

„Kuo pagrįstos tokios baisios pranašystės?!“ – krūptelėję paklausite. Tuo, kad vienas pagrindinių Lenkijos dienraščių „Rzeczpospolita“ pranešė, jog Lenkija neremia Lietuvos prezidentės D.Grybauskaitės kandidatūros į Europos Vadovų Tarybos pirmininko pareigas. Ir Lenkija, ir kitos vadinamosios Višegrado grupės valstybės į postą, kurį šiuo metu užima D.Tuskas, siūlo slovaką socialistą M.Šefčovičių.

Ši žinia paremta neoficialiais kai kurių Vakarų diplomatų liudijimais – esą D.Grybauskaitės apskritai „niekas nesiūlo“. Viena tų diplomatų minimų priežasčių, kodėl ji būtų nepriimtina ne tiktai lenkams, seniai žinoma visuose Briuselio koridoriuose – „individualistės“ D.Grybauskaitės dėl jos karingo charakterio nemėgsta daugelis tenykščių politikų.

Galima tik įsivaizduoti, kaip ėmė krūpčioti visos Prezidentūros gėlės ir drebėti stiklai, kai rūmus S.Daukanto aikštėje pasiekė šios žinios. Pikti liežuviai plaka, jog pastaruoju metu kadenciją baigiančios D.Grybauskaitės valdose apskritai labai neramu – ir būtent dėl to, kad išsvajotasis D.Tusko postas nėra garantuotas ir ranka pasiekiamas.

Lyg tai žinodamas sėti ramybės sėklų suskubo uolusis D.Grybauskaitės ginklanešys L.Linkevičius. Užuot, kaip įprasta tokiais atvejais, nukirtęs, kad nekomentuoja neoficialių spaudos žinių, užsienio reikalų ministras atsistojo ant galvos ir dar atliko kūliavirstį – pareiškė, jog nors tokių žinių negirdėjo, jos tiesiog negali būti tiesa.

Dabar abiem kaimyninėms tautoms belieka melstis, kad D.Grybauskaitės, palikusios sostą Vilniuje, įtaka užsienio politikai tuo metu jau bus minimali, o tos politikos svertus tvirtai laikys naujas prezidentas ir naujas ministras. Jeigu bus kitaip – varge tau, Žečpospolita!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.