P. Gražulis išrėžė, kad D. Grybauskaitė savo nurodymus sutvirtina spyriais į baldus

Parlamentaras Petras Gražulis iš Seimo tribūnos paskelbė, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė savo nurodymus aukštiems pareigūnams sutvirtina spyriais į baldus ar smūgiais į indus.

P.Gražulis iš Seimo tribūnos paskelbė, kad prezidentė D. Grybauskaitė savo nurodymus aukštiems pareigūnams sutvirtina spyriais į baldus ar smūgiais į indus. <br>Lrytas.lt koliažas
P.Gražulis iš Seimo tribūnos paskelbė, kad prezidentė D. Grybauskaitė savo nurodymus aukštiems pareigūnams sutvirtina spyriais į baldus ar smūgiais į indus. <br>Lrytas.lt koliažas
P.Gražulis tvirtino esąs nekaltas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
P.Gražulis tvirtino esąs nekaltas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 12, 2019, 7:42 AM

Apie tai, kad šalies vadovė Prezidentūroje gadina valdišką inventorių, P.Gražulis paskelbė vakar, kai Seime buvo svarstomas generalinio prokuroro Evaldo Pašilio kreipimąsis atimti iš jo teisinę neliečiamybę.

„Aš turiu informacijos, kad prezidentė, pakvietusi E.Pašilį, daužė stalus, vartė puodukus, netgi spardėsi ir reikalavo, kad man būtų iškelta baudžiamoji byla“, – rėžė P.Gražulis.

Taip politikas bandė įrodinėti, jog generalinio prokuroro reikalavimai – D.Grybauskaitės nurodymo vykdymas, taigi jo byla esanti politinė.

Sunku pasakyti, kiek yra tikslios įvairiais išsišokimais pagarsėjusio P.Gražulio žinios iš Prezidentūros, bet politikos užkulisiuose jau seniai sklando kalbos, jog D.Grybauskaitė, kai būna itin nepatenkinta dėl politinės situacijos, savo emocijas išties neretai mėgsta išlieti fiziniais veiksmais.

Kad ir kaip būtų, prokuratūra savo įtarimus P.Gražuliui piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi yra parėmusi virtine faktų.

„Ikiteisminiame tyrime surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad P.Gražulis, dirbdamas Seimo nariu, būdamas valstybės politiku, siekdamas turtinės naudos, nesant kyšininkavimo požymių, laikotarpiu ne vėliau kaip nuo 2015 m. gegužės 18 d. iki 2017 m. vasario 13 d. piktnaudžiavo Seimo nario tarnybine padėtimi, dėl ko didelės žalos patyrė valstybė“, – vakar Seime tvirtino E.Pašilis.

Prokuratūros žiniomis, P.Gražulis, pamindamas visus Seimo nariui privalomus draudimus, asmeniškai rūpinosi šaldytų maisto produktų bendrovės „Judex“ reikalais, ragino duoti kyšį Rusijos pareigūnams, aptikusiems į šią šalį eksportuojamuose produktuose listerijos bakterijų, tvarkė kitas su tuo susijusias bendrovės problemas, asmeniškai naudojosi bendrovei priklausiusiu turtu, gavo iš jos pinigų.

Taip pat teigiama, jog P.Gražulis bendrovės naudai siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą.

Pats Seimo narys visa tai neigė – sakė, kad „mylėjo visas“ įmones, kurios kreipdavosi į jį pagalbos, o visus gautus pinigus grąžino į „Judex“ kasą.

Vis dėlto Seimas vakar nedvejodamas sudarė valstiečio P.Valiūno vadovaujamą komisiją, kuri iki birželio 25-osios turi nuspręsti, ar leisti P.Gražulį patraukti baudžiamojon atsakomybėn, jį suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę. Seime kalbama ir apie galimą apkaltą šiam parlamentarui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.