Lietuvos politikai pasveikino Liuksemburgą nacionalinės šventės proga

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir ministras pirmininkas Saulius Skvernelis savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pasveikino Liuksemburgą nacionalinės šventės – Didžiojo Hercogo oficialaus gimtadienio – proga. Liuksemburgo užsienio reikalų ministrą nacionalinės dienos proga sveikino ir Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Dalia Grybauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Dalia Grybauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Linas Antanas Linkevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
Linas Antanas Linkevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
Linas Antanas Linkevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
Linas Antanas Linkevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 23, 2019, 10:03 AM

Akcentavo solidarumą ir partnerystę

Pasak šalies vadovės, Lietuva ypač vertina, kad daugeliu svarbiausių žemyno ir saugumo darbotvarkės klausimų Lietuvos ir Liuksemburgo požiūris sutampa. Liuksemburgo solidarumas ir parama prisidedant prie gynybos mūsų regione užtikrinimo, ypač sprendimas dislokuoti šalies karius NATO priešakinių pajėgų batalione Lietuvoje, yra net tik didelės atsakomybės, bet ir tvarios šalių draugystės simbolis.

Prezidentė išreiškė viltį, kad aktyvus Lietuvos ir Liuksemburgo bendradarbiavimas ateityje nepraras pagreičio, o atveriamos naujos galimybės mūsų piliečiams verslo, inovacijų, mokslo, švietimo, kultūros srityse prisidės prie abiejų valstybių ir viso žemyno gerovės stiprinimo.

Nacionalinės dienos proga Lietuvos vadovė palinkėjo gražios šventės Liuksemburgo žmonėms, visokeriopos sėkmės ir klestėjimo.

Ministras pirmininkas S.Skvernelis Vyriausybės ir Lietuvos žmonių vardu taip pat nuoširdžiai sveikina Liuksemburgą Nacionalinės dienos proga.

„Lietuva teikia didelę reikšmę partnerystės ir draugiškų santykių su Liuksemburgu plėtojimui visose abiem šalims svarbiose srityse. Mes labai vertiname glaudų mūsų šalių bendradarbiavimą Europos Sąjungoje ir NATO, kuris grindžiamas siekiu kurti stiprią, saugią ir klestinčią Europą. Lietuva dėkoja Liuksemburgui už indėlį į regioninių saugumo iniciatyvų Baltijos šalyse plėtojimą. Tvirtai tikiu, kad ateityje augs ir stiprės mūsų piliečių bendravimas, ekonominis bendradarbiavimas ir kultūriniai mainai“, – sakoma premjero sveikinime.

L. Linkevičius pasveikino Liuksemburgo užsienio reikalų ministrą

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pasveikino savo kolegą, Liuksemburgo Didžiosios Hercogystės užsienio ir Europos reikalų ministrą Jean'ą Asselborn'ą ir visus šios šalies žmones Liuksemburgo nacionalinės šventės proga.

Sveikinimo laiške L. Linkevičius pasidžiaugė Lietuvos ir Liuksemburgo gerais dvišaliais santykiais gynybos, saugumo, ekonomikos ir kultūros srityse.

„Mes labai vertiname ir dėkojame už jūsų šalies indėlį į saugumą Baltijos regione, dalyvavimą NATO priešakinių pajėgų bataliono veikloje Lietuvoje ir teikiamą paramą infrastruktūros projektams, kurie sustiprina atgrasymą ir gynybą NATO rytinėje dalyje“, – rašoma L.Linkevičiaus sveikinimo laiške.

Lietuvos diplomatijos vadovas taip pat išreiškė įsitikinimą, kad Lietuva ir Liuksemburgas toliau stiprins partnerystes ir bendradarbiavimą Baltijos ir Beneliukso šalių formate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.