Rasa Karmazaitė. Ministras dvariškius pamalonino greituoju būdu

S.Daukanto aikštės rūmuose padėkojimai už nuolankią tarnystę baigiasi – būrio pateptųjų soti ateitis užtikrinta. Vieni jų jau kuris laikas vadovauja strateginėms šalies įmonėms ar muziejams, kiti gavo aukštus diplomatinius rangus ir šiltas vietas atstovybėse užsienyje.

Rasa Karmazaitė.
Rasa Karmazaitė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2019, 7:19 AM, atnaujinta Jul 3, 2019, 12:52 PM

Išskirtinę misiją įvykdė uolus Prezidentūros pasiuntinys L.Linkevičius – jam prieš D.Grybauskaitės antrosios kadencijos pabaigą teko įtaisyti nemenką būrį jos patarėjų į šiltas vietas.

Ministras rūpinosi, kad aukšti diplomatai būtų iškepti greituoju būdu – nelaukiant bendrosios atrankos į Lietuvos atstovybėse atsilaisvinusias pareigybes. Mat tada į jas galėtų pretenduoti visi diplomatai. Matyt, L.Linkevičius nepasitikėjo patarėjų sugebėjimais laimėti.

Nelaukdamas kadencijos pabaigos iš Prezidentūros sparnus pakėlė protokolo tarnybos vadovas D.Kušlys – jis paskirtas ambasadoriumi Austrijoje.

Dar nepabaigę darbų Vilniuje karjeros šuolį padarė prezidentės patarėjai M.Lukoševičius, D.Špokauskas, K.Biraitė. Jie gavo prestižines pareigas mūsų šalies atstovybėse JAV, Vokietijoje, prie EBPO.

Tačiau ne visa operacija vyko sklandžiai. Balsą pakėlė kiti neapsikentę diplomatai, kurie „Lietuvos rytui“ prabilo apie užkulisinius susitarimus ir savų stūmimą.

Iš pradžių S.Skvernelis sukritikavo prezidentę, kad ji saviems ruošia šiltas vietas ambasadose. Bet užklupus karščiams ištirpo ir premjero kovingumas. Jis tapo maloningas. L.Linkevičius to tik ir laukė – atėjęs į Vyriausybę suveikė D.Grybauskaitės patarėjams L.Antanavičienei bei N.Aleksėjūnui ambasadorių kelialapius į Izraelį ir Prancūziją.

Kliūtimi netapo netgi skandalas, kilęs dėl garsių ukmergiškių – generalinio prokuroro E.Pašilio ir į vadovo postą Panevėžio prokuratūroje paskirto jo dukters krikštatėvio J.Gelumbausko. O juk skandale neeilinį vaidmenį vaidino L.Antanavičienė, irgi kilusi iš Ukmergės.

Ministro įvykdytoje operacijoje į visas abejones buvo numota ranka, nes, pasirodo, konkursų į valstybės tarnybą, sąžiningumo ir lygiateisiškumo principai savųjų ratui negalioja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.