Rasa Karmazaitė. Vietoj pylos gavo po ordiną už tylą

Ne medaliai, o darbai kalba apie žmogų. Ordiną iš D.Grybauskaitės rankų gavęs E.Pašilis vis kartojo, kad tai jam netikėta. Generalinis prokuroras, matyt, labiau tikėjosi pylos, nes jo vadovaujami pareigūnai apkartino prezidentės išleistuves, kai „Lietuvos rytui“ prabilo apie juodąjį periodą – užsakytas bylas, jų vežiojimą aukštiems politikams.

 R.Karmazaitė.
 R.Karmazaitė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2019, 6:10 AM

Visos kadencijos dar nė neišbuvęs E.Pašilis nepasižymėjo ir kovoje su stambiais valstybės turto grobstytojais, užtat sužibėjo tokia veikla, už kurią kitiems valstybės tarnyboje ne medaliai teikiami, o nuobaudos skiriamos.

Iš Ukmergės į aukštas pareigas sostinėje karjeros šuolį padaręs E.Pašilis nepamiršo savų.

Jis tyliai įstūmė savo dukters krikštatėvį J.Gelumbauską, atrankose surinkusį mažiausiai balų, į svarbų postą.

Generalinis prokuroras taip stengėsi pateisinti krikštatėvio paskyrimą į Panevėžio apylinkės prokuratūros vadovus, kad net viešai melavo apie jo pasiekimus. Esą J.Gelumbauskas turi daug patirties, nes praeityje yra dirbęs diplomatinėje tarnyboje.

Iš tiesų raštvedžiui, kuris į segtuvus dėliojo dokumentus, iki diplomatinės tarnybos buvo kaip iki kosmoso.

Įklimpusį E.Pašilį suskubo traukti D.Grybauskaitė. Nekart grūmojusi, kad pažabos giminaičių ir draugų įdarbinimą viešajame sektoriuje, šįkart ji išreiškė visišką pasitikėjimą kišeniniu Prezidentūros tarnu.

Taip krikštatėvio paskyrimas virto netyčiniu, nekaltu nepotizmu. O iš S.Daukanto rūmų pykčio salvės buvo nukreiptos į prokurorus, kurie iškėlė sopulius į viešumą, ir į žurnalistus, kurie ieškojo tiesos.

Valstybei svarbią dieną įvertinta ne tik E.Pašilio tarnystė. Ordiną gavo ir STT vadas Ž.Bartkus, kurio kadencija prasidėjo vos prieš metus ir kelis mėnesius.

Būtent jo vadovaujamą instituciją prokurorai tarpusavyje vadina PUT – politinių užsakymų tarnyba.

Vis dėlto apdovanojimai duoti ne be reikalo.

Tokiu būdu S.Daukanto rūmų svita užsitikrino daug žinančių pareigūnų tylą, kuri – gera byla. Juk būtų nepatogu kąsti į ranką, kuri užkabino ordiną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.