Verslininkas Antanas Bosas: „Svajočiau būti tuo, kuo esu šiandien“

Nacionalinis fotoprojektas „Lietuva ir mes“ – tai Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui skirtas projektas, įamžinantis veikliausius, kūrybingiausius ir iškiliausius šiandienos Lietuvos žmones. ​

Verslininkai Antanas ir Daina Bosai su dukra Magdalena jiems priklausančio viešbučio „Gamtos perlas“ teritorijoje Karklėje, Klaipėdos rajone.<br> Ž.Zimnickaitės nuotr.
Verslininkai Antanas ir Daina Bosai su dukra Magdalena jiems priklausančio viešbučio „Gamtos perlas“ teritorijoje Karklėje, Klaipėdos rajone.<br> Ž.Zimnickaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2019, 12:48 PM, atnaujinta Nov 9, 2019, 12:49 PM

Į klausimus atsako verslininkas Antanas Bosas.

Apie vakar... Jūsų gyvenimo lūžio taško istorija. Kada ir koks įvykis ar asmenybė tapo svarbiausiu Jūsų gyvenime, lėmusiu esminį Jūsų kūrybinės veiklos, verslo pasiekimų ar asmeninio gyvenimo posūkį?

Antanas: vis dėl to galvoju, kad pagrindinis lūžio taškas mano gyvenime buvo Baltijos kelias ir nepriklausomybės paskelbimas. Buvau tremtinių vaikas, gimęs tremtyje. Tėvai buvo ištremti 1941-ųjų birželio 14 dieną. Grįžome į Lietuvą 1958-ųjų lapkričio mėnesį.

Visą sovietmečio gyvenimo laikotarpį mane persekiojo tremtinio šešėlis. Negalėjau siekti karjeros, nors buvau labai veiklus. Vidutinio rango specialistas buvo mano galimybių viršūnė dėl sovietmečio partinių organų požiūrio į tremtinius.

Norint užimti vadovaujančias pareigas, reikėjo būti partiniu, o į partiją priimti „nerekomendavo“ KGB.

Todėl po nepriklausomybės paskelbimo pajutau tikrą laisvę, ne tik savo minčių reiškimui, bet ir savirealizacijoje. Tik jos dėka šiandiena aš patenkintas savo pasiekimais versle, moksle, sporte ir šeimyniniame gyvenime. Tai – tikra lūžio taško istorija.

Apie šiandien... Kas šiandien Jums labiausiai rūpi ar jaudina šių dienų Lietuvos aktualijų kontekste?

Antanas: nors brandžiai demokratijai reikia ne vieno amžiaus, norėčiau, kad šie procesai paspartėtų ir kad kiekvienas pilietis norėtų dirbti ir gerai uždirbti, o ne stengtis gauti pašalpas, kompensacijas ar kitokias išmokas.

Apie rytojų... Kokią žinutę nusiųstumėte į ateitį, kokiais žodžiai prabiltumėte ar ką norėtumėt palinkėti mūsų šaliai ir jos ateities kartoms?

Antanas: norėčiau Lietuvą matyti gražia, žalia, klestinčia gerovės šalimi.

O tai gali sukurti tik jauni, išsilavinę, žengiantys koja kojon mokslo, technologijų, naujo mąstymo ir progreso keliu žmonės, kurių nesaisto jokie praeities ryšiai, nusistovėjusios tradicijos ar politiniai įsipareigojimai. Tik laisva mintis, idėja ar net svajonė turi teisę į realizaciją, jei tam sukurtos visos galimybės.

Linkiu ateities kartoms tokias galimybes ne tik sukurti, bet ir jas realizuoti.

Ir apie svajones... Kuo Jūs būtumėte ar svajotumėte būti, jei nebūtumėte tuo, kuo esate šiandien?

Antanas: svajočiau būti tuo, kuo esu šiandien.

---

Nacionalinis fotoprojektas „Lietuva ir mes“ – tai Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui skirtas projektas, įamžinantis veikliausius, kūrybingiausius ir iškiliausius šiandienos Lietuvos žmones. Šis fotoprojektas – tai nedviprasmiškas ir akivaizdus įrodymas, kad kiekvienas iš mūsų, turintis aiškų norą bei sveiką užsispyrimą, gali bei siekia savo gyvenimo tikslų bei svajonių ČIA ir DABAR, LIETUVOJE. Nuotraukose, kurių herojai – iškiliausi valstybės ir visuomenės veikėjai, žymiausi mokslo, kultūros, meno ir sporto pasaulio atstovai, įtakingiausi ir charizmatiškiausi verslininkai, stipriausių ir inovatyviausių privačių bei valstybinių įmonių vadovai – kuriamas gyvas, betarpiškas ir neoficialus mūsų kasdienio gyvenimo ir VISOS LIETUVOS atspindys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.