Vytautas Bruveris. Prezidentui vėjaraupiai ar blogiau?

Vaikiškos ligos ar rimti negalavimai? Kokį užkratą prezidentas Gitanas Nausėda pasigavo iš vieno savo numylėtinių, buvusio susisiekimo ministro Roko Masiulio ir Dalios Grybauskaitės?

G.Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
G.Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
V.Bruveris.
V.Bruveris.
G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 16, 2020, 6:19 AM

Būtent to verčia klausti šalies vadovo kirstynės su valdančiąja dauguma dėl susisiekimo ministro J.Narkevičiaus, tiksliau, G.Nausėdos mesti kaltinimai ministrui savo sistemoje „įdarbinus“ net 20 jo atstovaujamos Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) narių ar su jais susijusių asmenų.

Antradienį premjeras S.Skvernelis pranešė, jog pareikalavo atsakymo iš visų galinčių tai atskleisti specialiųjų tarnybų. Rezultatas – nuo J.Narkevičiaus darbo pradžios sistemoje įvairias pareigas gavo 12 tolimos ar labai tolimos giminystės ryšiais su LLRA-KŠS susijusių žmonių.

Tačiau ar tie kokių nors LLRA-KŠS narių vyro brolio sesers kaimynės anūkai, kurie dirba J.Narkevičiaus pašonėje, tikrai įdarbinti neteisėtai ir paties ministro rūpesčiu? Į šį klausimą nei prezidentas, nei jo komanda nesiteikė atsakyti.

Vadinasi, G.Nausėda tiesiog paskelbė tai, ką jam pakuždėjo aplinka. Būtent toji aplinka greičiausiai ir nurodė specialiosioms tarnyboms, į kurias vėliau kreipėsi ir premjeras, surinkti visą informaciją apie ministerijoje ir jos valdomoje sistemoje nuo J.Narkevičiaus darbo pradžios ėmusius dirbti asmenis.

Kyla svarbus klausimas: kokiu teisiniu pagrindu tai buvo daroma? Tačiau dėl tokių smulkmenų, kaip matome, nei pats šalies vadovas, nei jo patarėjai nesismulkino, o tiesiog paskleidė grėsmingą žinią apie neva siaubingą J.Narkevičiaus veiklą.

Beje, lygiai taip pat elgdavosi tiek R.Masiulis, tiek pastarąjį ne mažiau nei G.Nausėda mylėjusi D.Grybauskaitė – jei užsimanydavo ką nors sumurdyti, iš musės lengvai padarydavo dramblį.

Negi prezidentas užsikrėtė šiuo virusu? Laimei, G.Nausėdos politinis organizmas dar jaunas, todėl yra vilties, kad negalią įveiks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.