Arvydas Lekavičius. Pažymiai už pažymas – vis prastesni

Slaptas pažymas rašančios institucijos, pasirodo, pradėjo neakivaizdines tarpusavio varžybas – nugalės ta, kurios raštai ir rašteliai bus įvertinti prasčiausiai.

 A.Lekavičius.<br> lrytas.lt montažas.
 A.Lekavičius.<br> lrytas.lt montažas.
Pažyma pateikta ir kaip piešinys, kuriame įvairiomis spalvomis ir nubraižytos įvairių asmenų sąsajos – matyt, tam, kad atrodytų įtikinamiau ir grėsmingiau.<br>lrytas.lt nufotografuota pažyma
Pažyma pateikta ir kaip piešinys, kuriame įvairiomis spalvomis ir nubraižytos įvairių asmenų sąsajos – matyt, tam, kad atrodytų įtikinamiau ir grėsmingiau.<br>lrytas.lt nufotografuota pažyma
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 23, 2020, 7:24 AM

Kol kas šioje nevykėlių lygoje įtikinamai pirmauja Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), nes jos parengti rašinukai jau ne sykį kėlė nuostabą ir juoką ne tik eiliniams žmonėms, bet ir teisėjams.

STT įrodė neketinanti užleisti lyderės pozicijų.

Kaip buvo jau įprastusi D.Grybauskaitės laikais, parengė pažymėlę ir pernai Prezidentūrą perėmusiams G.Nausėdai.

Dokumentas, turėjęs tapti šalies vadovo koziriu prieš susisiekimo ministrą J.Narkevičių ir jo atstovaujamą Lietuvos lenkų rinkimų akciją-Krikščioniškų šeimų sąjungą, pasirodė besantis vaikiška dėlionė.

Tarp jos detalių atsidūrė studentas, skambučių centro vadybininkas, paštininkėmis besidarbuojančios šios partijos atstovės. Ir toks šiukšlynėlis pateiktas G.Nausėdai kaip stulbinanti įžvalga apie ministerijos užvaldymą.

Tačiau nevykėlių fronte nenori nusileisti ir Valstybės saugumo departamentas (VSD). Prieš porą metų vadinamajai V.Bako komisijai buvo pateikta krūva pažymų, kuriose supainiotos datos, pavardės ir net politikų priklausymas partijoms.

Dar labiau saugumiečiai sužibėjo pernai, kai iš lubų surašė mįslių gaubiamą kūrinį apie tuometį Nacionalinės mokėjimo agentūros vadovą E.Bėrontą, kuriam dėl to buvo uždrausta susipažinti su įslaptinta informacija.

Kas jame buvo pripaistyta, iki šiol lieka paslaptis. Tačiau jos šydą praskleidęs Vilniaus apygardos administracinis teismas nusprendė, kad pažymoje pateikta informacija – niekalas.

Įsižeidęs VSD seka STT pramintomis pėdomis – užsiminė, kad gali skųsti tokią nutartį. Juk negali nusileisti niekalų rašymo lyderiams, reikia dar palinksminti ir aukštesnės instancijos teismus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.