Vytautas Bruveris. Kremliaus šmėkla nuvalkiota, bet baisi

Koks geriausias ginklas pešantis smėlio dėžėje, kurią vadiname „Lietuvos vidaus politika“? Žinoma, „Kremliaus interesai“ arba „Rusijos grėsmė“.

 V.Bruveris.
 V.Bruveris.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-06 06:37

Paskelbk, kad tavo priešininkas yra sąmoningas Kremliaus agentas ar naudingas idiotas, pilantis vandenį ant Maskvos malūno, ir iškart nušausi du zuikius – ir tas oponentas pasidarys įtartinas, ir pats atrodysi lyg tautos didvyris.

Nuo pat nepriklausomybės atkūrimo šiuo ginklu labiausiai švaistėsi konservatoriai (švaistosi ir dabar), bet pastaruoju metu juo ėmė mosuoti ir kiti.

Netgi buvęs kairiųjų premjeras A.Butkevičius streikuojančias mokytojų profsąjungas yra pavadinęs priešakiniu Maskvos hibridinės agresijos būriu, o jo įpėdinis S.Skvernelis net patiems konservatoriams bandė prilipdyti Kremliaus agentų etiketę.

Todėl nieko keista, kad šis kardas ryškiai žybtelėjo dabar vykstančioje buvusio susisiekimo ministro R.Masiulio ir valstiečių vedlio R.Karbauskio dvikovoje.

Pastarasis antradienį paskelbė antrąją schemą, turinčią įrodyti skaidruoliu besidedančio eksministro neskaidrumą.

Šis nuspalvintas paveikslas atskleidžia, kad energetikos ministru buvęs R.Masiulis bei visos šio veikėjo karjeros metu lydėję jo bendrininkai yra maitinęsi iš stambių valstybinių užsakymų (konsultacijų) tokiuose didžiuliuose nesėkminguose projektuose kaip LEO LT ar Visagino AE. Ta pati grupuotė esą klestėjo ir „Klaipėdos naftoje“.

Sureagavęs į šią schemą R.Masiulis dar kartą pavadino R.Karbauskį srutų vamzdžiu ir pridūrė, jog šie teršalai greičiausiai eina iš Kremliaus.

Juk esą būtent Maskva visada puolė tokius kovotojus už Lietuvos energetinę nepriklausomybę ir siekė sukompromituoti visus jų projektus.

Belieka stebėtis, kodėl R.Masiulis šį ginklą išsitraukė taip vėlai. Gal kitų gynybos įrankių jau nebeliko?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.