Tadas Ignatavičius. Įtariamasis atakuoja įtarimais valdžią

Gal būtų tik linksma, jei nebūtų graudu: byloje dėl reagentų pirkimo prekyba poveikiu įtariamas visuomenininkas Š.Narbutas, užuot kūkčiojęs kampe, auklėja valdžią.

T.Ignatavičius.
T.Ignatavičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2020, 8:12 AM

Buvęs D.Grybauskaitės patarėjas įsitikinęs, kad valdžia lipa ant to paties grėblio, nes esą vėl uždelsė pigiau įsigyti testams reikalingų reagentų ir apsaugos priemonių, kurių gali prireikti užklupus antrajai COVID-19 bangai.

Į apklausas Specialiųjų tyrimų tarnyboje per atostogas priverstas vaikščioti sveikatos apsaugos ministras A.Veryga ginasi, kad taip nėra – dabar visko pakanka.

Galbūt taip ir yra, tik kaip gali užmiršti iš A.Verygos lūpų karantino pradžioje skambėjusius panašius patikinimus, jog testų turime sočiai, nors netrukus ir paaiškėjo, kad tai nebuvo tiesa, o už jų parūpinimą neblogai nubyrėjo ir įvairiems tarpininkams.

Dabar jau žinome, kad taip pasipildė ir Š.Narbuto piniginė, nors tiek ministras, tiek jo pavaldiniai, tiek Vyriausybės aparato darbuotojai dievagojasi nežinoję ir net neįtarę, kad tarpininkas stengėsi ne už dyką.

Nelengva tuo patikėti, nors visiškai neatmestina, kad taip ir galėjo būti.

Iš tiesų atrodo, kad patys pirštą sunkiai pajudinantys valdininkai tik ir laukė geradarių, kurie už juos viską padarytų: ir reagentų surastų, ir susitartų, ir dar ačiū jiems pasakytų (ar tik ačiū?).

Todėl sandorį su 300 tūkst. eurų komisinių prasukusio Š.Narbuto perspėjimai dėl valdžios neveiklumo ir kelia nerimą.

Kam jau kam, o jam tikrai turėtų būti žinoma, kaip tuose valdiškuose kabinetuose viskas daroma.

Taigi net jeigu Specialiųjų tyrimų tarnybos kurpiama dar viena prekybos poveikiu byla galiausiai subliūkš, iš šios istorijos gali būti ir naudos: įtariamasis kai kam bent jau atvers akis ir, žiūrėk, reagentų šįkart gal ir nepritrūksime.

Tiesa, gali būti ir kitokia atomazga: nebus Š.Narbuto ar kitų tarpininkų – nebus ir reagentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.