Arvydas Lekavičius. Buvusios ginklanešės tupia į šiltas kėdes

Viduramžiais buvo įprasta, kad valdovai savo ištikimiems vasalams dalydavo titulus, žemes ar ištisus dvarus su baudžiauninkais. Praėjo ne vienas šimtmetis, o tradicijos liko panašios.

Arvydas Lekavičius<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Lekavičius<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 3, 2020, 6:32 AM

Štai šią savaitę iškilmingai prisiekė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktoriaus pavaduotoja tapusi R.Kaziliūnaitė. Iki šiol STT vadovas išsiversdavo su dviem pavaduotojais, o dabar turės jau tris. Gal darbo pagausėjo?

Vargu. Greičiausiai prireikė kai ką pakelti karjeros laiptais.

Tas „kai kas“ – tai ilgametės D.Grybauskaitės bendražygės ir bičiulės R.Kaziliūnienės duktė.

Kurį laiką padirbėjusi buvusios prezidentės patarėja, 2013 m. R.Kaziliūnaitė buvo perkelta į STT ir ten padarė svaiginančią karjerą – greitai tapo valdybos viršininke. Šioje tarnyboje ji buvo vadinama prezidentės ausimis. O juk D.Grybauskaitė itin mėgo tampyti visus už virvučių, pasitelkusi būtent STT kurpiamas mistines pažymas.

Kai valstiečių lyderis R.Karbauskis sudėliojo schemą, kaip D.Grybauskaitės numylėtinis eksministras R.Masiulis apsistatė savais žmonėmis valstybės įmonėse ir įstaigose, STT iškart pareiškė, kad jokio pagrindo pradėti tyrimą nėra. Kas pasirašė tokį dokumentą? Žinoma, R.Kaziliūnaitė.

Valdantiesiems belieka griežti dantimis – prezidentės kietos rankos jau nebėra, bet specialiosios tarnybos tebešoka pagal jos dūdelę.

Šiek tiek sunkiau sekėsi surasti šiltą vietą dar vienai ištikimai D.Grybauskaitės ginklanešei – prezidentei patarinėjusiai ir, kaip kalbama, teisėjų duris kojomis atidarinėjusiai R.Svetikaitei.

Ji buvo užsigeidusi tapti teisingumo viceministre, bet nepavyko.

Tačiau, matyt, D.Grybauskaitės čiuptuvai dar gana stiprūs, nes dėl šventos ramybės Lietuvos atstovybėje prie Jungtinių Tautų biuro ir kitų tarptautinių organizacijų Ženevoje buvo įsteigtas teisingumo ir intelektinės nuosavybės atašė etatas ir po butaforinės atrankos jis teko R.Svetikaitei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.