Vytautas Bruveris. Ko tikisi moterys – gerovės ar krizės?

Kol prezidentas G.Nausėda pirmąją dieną po pirmojo Seimo rinkimų turo tylėjo, viešumoje noriai reiškėsi jo pirmtakė D.Grybauskaitė. Tai, ką norėtų matyti valdžioje, dabartinė politinė pensininkė dėstė daug aiškiau nei veikiantis šalies vadovas.

„Matyt, sunkmetis ateina, kai moterys ateina į valdžią, jų daug, gali laukti sunkmetis. Nes dažniausiai moterys išdrįsta prisiimti tą atsakomybę tada, kai to labiausiai reikia“, – taip pirmadienį dėstė D.Grybauskaitė.<br>Lrytas.lt koliažas
„Matyt, sunkmetis ateina, kai moterys ateina į valdžią, jų daug, gali laukti sunkmetis. Nes dažniausiai moterys išdrįsta prisiimti tą atsakomybę tada, kai to labiausiai reikia“, – taip pirmadienį dėstė D.Grybauskaitė.<br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 15, 2020, 8:09 AM, atnaujinta Oct 15, 2020, 8:13 AM

G.Nausėda, tarsi neutralus politologas, iki šiol atsargiai paaiškindavo, jog šalį greičiausiai valdys ne konservatoriai su liberalais, o valstiečiai, kairieji ir „darbiečiai“.

Maždaug taip pat, tik daug atsargiau, šalies vadovas samprotavo net antrą dieną po pirmojo rinkimų turo.

„Matyt, sunkmetis ateina, kai moterys ateina į valdžią, jų daug, gali laukti sunkmetis. Nes dažniausiai moterys išdrįsta prisiimti tą atsakomybę tada, kai to labiausiai reikia“, – taip pirmadienį dėstė D.Grybauskaitė.

Kaip tai suprasti? Juk pirmoji šalies ponia D.Nausėdienė yra sakiusi, jog švietimo sistema vis labiau degraduoja, o mokytojų gretose – net 79 proc. moterų. Daugelis spėliojo, kaip tai susiję. Užtat D.Grybauskaitė pasakė lyg ir aiškiau – esą ne moterys sukelia sunkmetį, o žengia jo įveikti.

Visiškai aišku, kad buvusi prezidentė valdžioje jau regi konservatorių sąrašo vedlės I.Šimonytės, Liberalų sąjūdžio ir Laisvės partijų lyderių V.Čmilytės-Nielsen bei A.Armonaitės triumviratą. Negana to, ji ir liaupsino tokią galimą valdžią, kaip vienintelį Lietuvos ateities garantą.

Vis dėlto D.Grybauskaitei vertėtų išgirsti ir tai, ką tarsi norėjo pasakyti D.Nausėdienė – moterys nebūtinai suvaldo situaciją. Net būna, kad susiklosto priešingas rezultatas.

Antai premjero S.Skvernelio sutuoktinė S.Skvernelė sukėlė didžiulį šurmulį, kai rinkimų išvakarėse ėmė ir padėkojo feisbuke vidaus reikalų ministrei R.Tamašunienei už gatvės prie Vyriausybės vadovo šeimos namų išasfaltavimą.

O prezidento vyriausioji patarėja teisės klausimais J.Šovienė tame pačiame tinkle, galima sakyti, pasijuokė iš G.Nausėdos, po rinkimų valdžioje reginčio valstiečius, – esą jų rinkėjai ilgisi sovietinių laikų, kai galėjo nevaržomai vogti.

Štai ir spėliok, ar valdančios padėtį moterys įstengs atsverti jos nevaldančias.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.