Po įtemptų metų šventes pasitinka ir ministrai: pasidalijo planais ir gražiausiomis Kalėdų tradicijomis

Neseniai pirmuosius valdymo metus minėjusios Vyriausybės nariai per šventes žada atsipūsti – po ypač įtempto darbo ministrai naujienų portalui lrytas.lt​ papasakojo, su kuo ketina sutikti Kalėdas ir kokių tradicijų niekad nepamiršta.

 Vyriausybės nariai ruošiasi šventėms.<br> Lrytas.lt koliažas
 Vyriausybės nariai ruošiasi šventėms.<br> Lrytas.lt koliažas
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Monika Navickienė<br>T.Bauro nuotr.
Monika Navickienė<br>T.Bauro nuotr.
 Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Marius Skuodis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Marius Skuodis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Evelina Dobrovolska<br>T.Bauro nuotr.
Evelina Dobrovolska<br>T.Bauro nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>T.Bauro nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Dec 24, 2021, 12:39 PM, atnaujinta Dec 24, 2021, 6:11 PM

Premjerė palepins ir savo augintinę

Kaip pranešė I.Šimonytės atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė, premjerė Šv. Kalėdas šiemet švęs kartu su sesers šeima.

„Kaip ir dauguma Lietuvos šeimų Šv. Kalėdų išvakarėse visi kartu sės prie Kūčių stalo. Premjerė laukia ir džiaugiasi per šventes galėsianti pabūti su savo sūnėnais“, – komentavo Ministrės Pirmininkės atstovė.

Ji prasitarė, kad švenčių itin laukia ir I.Šimonytės augintinė – jorkšyro terjerė Perla.

„Premjerės augintinė Perla savo ruožtu laukia... burokėlių. Kalytė labai mėgsta burokėlių mišrainę“, – sakė R.Jakilaitienė.

Sausainių kvapas ir „Hario Poterio“​ filmai

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys žiemos šventes žada pasitikti su šeima – ministras krizių akivaizdoje ragino neprarasti tikėjimo.

„Žiema pasirūpino sniegu, o mes pasirūpinkime artimaisiais, šviesiomis mintimis ir tikėjimu žmonėmis“, – linkėjo A.Dulkys.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė taip pat žada visą dėmesį skirti artimiesiems – ji kasmet laikosi ir tam tikrų šeimos tradicijų.

„Prieš Kalėdas ministrė su vaikais kepa kalėdinius sausainius. Per šventinį laikotarpį tradiciškai šeimoje kepami kūčiukai pagal anytos receptą. O Kalėdų dieną ministrė mėgsta kepti ėriuko koją“, – portalui lrytas.lt pasakojo Vidaus reikalų ministerijos (VRM) Strateginės komunikacijos skyriaus vedėjas Mindaugas Bajarūnas.

A.Bilotaitei šie metai dėl Baltarusijos vykdomų hibridinio karo veiksmų ir įtampos pasienyje buvo itin nelengvi – kaip pati sakė, šios Kalėdos svarbios tuo, kad tai viena iš retų galimybių ilgiau pabūti kartu su šeima.

„Man tai – didžiausia dovana“, – teigė ministrė.

„Šie metai mūsų valstybei buvo neeiliniai – kupini išbandymų ir vertingų pamokų. Ypač daug iššūkių teko mūsų statutinių tarnybų pareigūnams, kuriems nuoširdžiai dėkoju už begalinį pasiaukojimą ir profesionalumą, saugant valstybę. Pagalba vienas kitam, susitelkimas ir tikėjimas tik sustiprino mus. Tegu Jūsų šventės būna kupinos šviesos ir vilties artimiausiųjų rate. Jaukių Šventų Kalėdų ir laimingų Naujųjų!“, – rašoma A.Bilotaitės sveikinime.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė šventes jaukiai sutiks namuose, kepdama tradicines bandeles.

„Anksčiau Kūčias valgydavome pas mamytę, šį kartą susirinksime mūsų namuose. Turime tradiciją kartu kepti mielines bandeles su aguonomis. Tai darome visi kartu ir receptas perduodamas iš kartos į kartą. Bandeles dovanojame draugams ir giminaičiams“, – dalijosi ministrė.

J.Šiugždinienė artėjančių švenčių proga linkėjo daugiau tarpusavio pagarbos ir sveikatos.

„Labai norėčiau, kad mes būtume pagarbesni ir geresni vienas kitam, jaustume atsakomybę ne tik už save, bet ir už šalia esantį. Pailsėkime, pasidžiaukime artimaisiais ir būkime sveiki!“, – linkėjo švietimo, mokslo ir sporto ministrė.

O štai socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė žada pati kepti ir kūčiukus.

„Gaminsime kūčiukus drauge su mano mama, skirsime laiko pokalbiams ir ateinančių metų planams. Kalėdų rytą pasitiksime Šventomis Mišiomis. Per šias Kalėdas daugiau laiko skirsime paprastam poilsiui ir bendravimui su vaikais“, – sakė Socialinės apsaugos ir darbo ministrė.

Kūčių išvakarėse M.Navickienė pasidalijo ir šventine nuotrauka iš parlamento rūmų. „Metai bemaž atlaikyti. Frakcijos ministrių kabinetas!“, – džiaugėsi ji.

Teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska ir užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis šventes taip pat sutiks namuose su šeimomis.

„Šventes kaip ir kasmet sutiksiu artimiausių šeimos narių rate. Visiems linkiu rasti atokvėpio laikotarpį – įsivertinti praėjusius metus, padėkoti šalia esantiems mylimiems žmonėms. Jaukių ir gražių švenčių“, – sakė ministrė E.Dobrovolska.

Tuo metu ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė šventes mėgsta praleisti žiūrėdama filmus. Vienas iš jų – „Haris Poteris“.

„Ministrė šventes sutiks su šeima. Viena iš tradicijų – žiūrėti Hario Poterio filmus“, – komentavo ministrės atstovė Eglė Girdzijauskaitė.

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas Kalėdas sutiks Marijampolėje.

„Su savo šeima ir žmonos seserimi bei jos mama, per Kalėdas aplankysiu Kaune gyvenančią savo mamą ir seserį.

Mes visada Kučioms triname aguonas skučioje, tai toks grubiomis sienomis indas, į kurį trinantis aguonų grūdeliams jie susitrina. Taip pat be tradicinės silkės būtinas patiekalas yra aliejuje kepti virtiniai su grybais ir sklindžiai su silke“, – pasakojo K.Navickas.

Šventinius sveikinimus Lietuvos žmonėms siunčia ir susisiekimo ministras Marius Skuodis.

„Ministras Lietuvos žmonėms linki, kad sėdant prie Kūčių ir Kalėdų stalo bei žengiant į 2022-uosius, juos pasitiktumėte su šviesa akyse, tikėjimu širdyse ir gražiausiomis svajonėmis bei norais savo mintyse.

Tegu laisvės judėti kitąmet visiems bus vis daugiau!“, – ministro sveikinimą perdavė jo atstovė Gabrielė Vasiliauskaitė.

Kaip planuoja sutikti gražiausias metų šventes portalui lrytas.lt papasakojo ir Seimo nariai. Kai kurie parlamentarai tikino šiemet neatsisakysiantys tradicijų ir švęs gausiame artimųjų būryje, kiti dar ketina įsivertinti savo planus dėl augančių koronaviruso skaičių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.