M. Puidokas gali netekti Seimo Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojo pareigų

Apie pasitraukimą iš opozicinės Seimo Darbo partijos frakcijos paskelbęs parlamentaras Mindaugas Puidokas gali netekti ir Seimo Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojo pareigų.

Mindaugas Puidokas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>T.Bauro nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>T.Bauro nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2022-03-02 10:02, atnaujinta 2022-03-02 13:54

Apie tokius svarstomus pakeitimus trečiadienį Seimo valdybos posėdyje informavo Seimo vicepirmininkas Andrius Mazuronis.

„Išėjus mūsų vienam frakcijos nariui mes turime kvotų įvairių, norėtume pakeisti atstovavimą, norėtųsi operatyviai sureaguoti“, – sakė A. Mazuronis.

Jis užsiminė, kad „darbiečiai“ norėtų keisti savo atstovavimą ne tik Seimo Europos reikalų komitete, bet ir Priklausomybių komisijoje.

Tačiau personaliniai pasikeitimai parlamentiniuose komitetuose ir komisijose galimi tik prasidėjus Seimo pavasario sesijai.

Šią savaitę Seimo narys M. Puidokas pareiškė, kad kartu su visa savo komanda traukiasi iš Darbo partijos ir Darbo partijos frakcijos Seime, nes, anot jo, „ji negerbia savo narių ir net nesiteikia informuoti nei žodžiu, nei raštu apie kreipimąsi į Etikos ir procedūrų komisiją“. „Darbiečių“ tokį apsisprendimą lėmė M. Puidoko pasisakymas apie Rusijos agresiją Ukrainoje.

Seimo nario teigimu, jo ekspertinių įžvalgų dėl Rusijos karinių veiksmų Ukrainoje „darbiečiai“ nesuprato.

„Daug metų dirbau kaip geopolitikos ir tarptautinių santykių ekspertas. Tad dabar dirbti su žmonėmis, kurie ne tik nesuvokia egzistenciškai Lietuvai svarbios geopolitinės įvykių analizės, užsienio politikos peripetijų, karo žalos visai Europai ir platesnio vaizdo – nematau prasmės“, – tvirtino jis, primena ELTA.

Pasak M. Puidoko, takoskyros frakcijoje buvo jaučiamos ne tik tarptautinės politikos, bet ir socialiniais vidaus politikos klausimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.