I. Šimonytė prašo vengti provokacijų, kurios galėtų būti išnaudotos Kremliaus propagandai

Premjerė Ingrida Šimonytė prašo žmonių vengti provokacijų, kurios galėtų būti išnaudotos Kremliaus propagandai.

Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2022, 11:28 AM

„Mums ypatingai svarbu šiuo metu šalies viduje laikytis rimties ir visais būdais vengti kažkokių provokacijų ar nesusipratimų, kurie galėtų būti išnaudoti Kremliaus propagandai“, – per spaudos konferenciją Vyriausybėje sekmadienį sakė premjerė.

I. Šimonytė atkreipė dėmesį, kad Kremlius pasinaudojo vasario pabaigoje įvykusiu incidentu, kai Vilniuje buvo užpultas rusų diplomatas.

„Matyt, pastebėjote, kad vakar tai ir buvo padaryta, buvo tam tikrų pareikšimų iš užsienio reikalų ministerijos atstovės, komentuoti jų nėra labai didelės vertės, bet norėčiau atkreipti dėmesį dar kartą mūsų bendrapiliečių, visų žmonių, kurie neabejingi tam, kas vyksta Ukrainoj, visas pastangas reikia dėti, kad visa tai, ką mes darome, nebūtų lengvas grobis Kremliaus propagandistams“, – kalbėjo premjerė.

Ji pažymėjo, kad „provokacijų, galbūt ir tyčinių veiksmų, bandant žmones į kažką įvelti, įtraukti, rizika yra padidėjusi“. „Būkite labai atsargūs, elkitės pagal įstatymus ir nesudarykite vados tai kaip nors išnaudoti Kremliaus propagandai“, – sakė I. Šimonytė.

Maskvai šeštadienį pareikalavo, kad Lietuvos, Latvijos ir Estijos valdžia imtųsi priemonių ambasadoms apsaugoti, kai Vilniuje buvo užpultas vienas rusų diplomatas.

„Perspėjame Vilnių, Rygą ir Taliną, kad jie yra atsakingi už savo paleistos antirusiškos psichozės padarinius“, – „Reuters“ citavo Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešimą.

Vasario pabaigoje sostinėje buvo sumuštas Rusijos ambasados diplomatas. Policijos suvestinėje buvo skelbta, kad vasario 24 dieną apie 19 val. 20 min. Vilniuje, Latvių gatvėje, daugiabučio gyvenamojo namo kieme, asmuo sumušė 1993 metais gimusį vyrą, įtariamasis uždarytas į areštinę.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Julija Samorokovskaja tuomet LRT patvirtino, kad sumuštas asmuo yra Rusijos ambasados diplomatinės tarnybos trečiasis sekretorius.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis šeštadienį BNS teigė, kad Rusijos ir Baltarusijos ambasadų apsauga užtikrinama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.