A. Mazuronis pasigenda Kauno mero V. Matijošaičio politinės atsakomybės korupcijos byloje

Seimo vicepirmininkas „darbietis“ Andrius Mazuronis teigia pasigendantis Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio politinės atsakomybės naujausioje korupcijos byloje.

Visvaldas Matijošaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Visvaldas Matijošaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2022, 9:07 AM

„Faktai, kurie išlenda į viešumą šiai dienai, yra labiau nei šokiruojantys. (...) Aš pasigendu politinio lygmens atsakomybės Kauno mieste. Mero. Kur yra meras?“ – penktadienį Žinių radijui sakė parlamentaras.

Anot jo, neįmanoma, kad V. Matijošaitis nebūtų žinojęs apie viešuosius pirkimus, dabar atsidūrusius teisėsaugos akiratyje.

„Bet kuris, kiek nors susidūręs su politinės sistemos veikimu, ypač savivaldoje, puikiai žino, kad administracijos direktorius savarankiškai nepriiminėja jokio sprendimo, kurio vertė yra turbūt 10 tūkst. eurų, be mero žinios. Čia kalbame apie šimtų milijonų eurų užsakymus vienai įmonei (...) Bet kuris, kuris sakytų, kad meras galėjo nežinoti, kas vyksta, nedalyvauti tame, nebūti su tuo supažindintas, būtų arba idiotas, visiškai nesuprantantis, kaip veikia politinė sistema, arba būtų visiškas ir supuvęs melagis“, – teigė A. Mazuronis.

Teisėsauga įtaria, kad Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas paėmė 140 tūkst. eurų kyšį iš bendrovės „Autokausta“ vadovo Juozo Kriaučiūno už palankius sprendimus sudarant ir vykdant statybų, rangos darbų sutartis.

Pasak teisėsaugos, tai didžiausias iki šiol rastas kyšis Lietuvoje.

Specialiųjų tyrimų tarnyba taip pat pranešė, kad buvo areštuota apie 170 V. Šiliauskui priklausančių nekilnojamojo turto objektų, kurių rinkos vertė, pasak STT, yra „septynženklė“, taip pat areštuota 15 kitam įtariamajam, „Autokaustos“ vadovui J. Kriaučiūnui priklausančių nekilnojamojo turto objektų.

Kauno meras V. Matijošaitis praėjusią savaitę V. Šiliauską nušalino nuo pareigų ir žadėjo artimiausiu metu teikti jo atleidimą tarybai. Jis teigė, kad teisėsaugos įtarimai administracijos direktoriui jam kaip kruša iš giedro dangaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.