Dėl Z. Jedinskio pasisakymų sujudo Vilniaus rajono opozicija: savivaldybės tylėjimas yra pavojingas

Pasipiktinimas skandalingu Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovo Zbignevo Jedinskio pareiškimu nemažėja. Valdemaro Tomaševskio vadovaujamos politinės jėgos reakcija į buvusio partijos sąrašo lyderio pasisakymą neįtikina Vilniaus rajono savivaldybės tarybos dešiniųjų.

Valdemaras Tomaševskis, Zbignevas Jedinskis<br>T.Bauro nuotr.
Valdemaras Tomaševskis, Zbignevas Jedinskis<br>T.Bauro nuotr.
Valdemaras Tomaševskis, Zbignevas Jedinskis<br>T.Bauro nuotr.
Valdemaras Tomaševskis, Zbignevas Jedinskis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-04-07 13:04

Opozicijoje esantys politikai būgštauja, kad LLRA-KŠS atstovaujamų Vilniaus rajono valdančiųjų tylėjimas yra žalingas Rusijos propagandos sklaidos atžvilgiu. Būtent Vilniaus rajono visuomenės, akcentuoja dešinieji, yra jautrios iš Rusijos atkeliaujančiai dezinformacijai.

„Po skandalingo ir apgailėtino LLRA-KŠS nario ir šiai partijai priklausančio parlamentaro padėjėjo Zbignevo Jedinskio pasisakymo socialiniame tinkle, Vilniaus rajono LLRA-KŠS frakcija vis dar tyli. Įvertinus tai, kad Rusijos sukeltas karas Ukrainoje keičia Lietuvos nacionalinio saugumo situaciją, pažymint tai, kad Rusijos propagandos pasiekiamumo atžvilgiu Vilniaus rajono savivaldybė yra itin jautri, ši Vilniaus rajono savivaldybės tyla yra ne tik netoleruotina, bet ir pavojinga“, – teigiama ketvirtadienį paskelbtame Vilniaus rajono Centro-dešinės koalicijos feisbuko įraše.

Rajono opozicijai priklausantys politikai tvirtina, kad jų neįtikino tai, kaip į Z. Jedinskio pasisakymus sureagavo LLRA-KŠS. Pasak jų, aiškiai situacijos neįvertino ir iš LLRA-KŠS pasitraukę įtakingi politikai.

„Esant dabartinei geopolitinei ir informacinei situacijai tai yra ypač pavojinga, žinant, kad nemaža dalis LLRA-KŠS rinkėjų toliau išlieka propagandinėje Rusijos ir Baltarusijos įtakoje. Todėl aiškios ir nedviprasmiškos žinutės pasiuntimas iš Vilniaus rajono LLRA-KŠS frakcijos savo rinkėjams būtų pirmas žingsnis, rodantis partijos vertybinės politikos krypties pokyčius ir tikrą, o ne deklaruojamą paramą Lietuvos euroatlantinei integracijai“, – rašoma pranešime.

„Jei Vilniaus rajono LLRA-KŠS neatsiribos nuo Z. Jedinskio pareiškimų, reikš, kad esminiai pokyčiai partijoje nevyksta ir partija savo politinės krypties nekeičia, o „vadas“ (lenk. wódz) ir toliau tvirtai visus valdžios svertus laiko savo rankose“, – viešą laišką apibendrina Vilniaus rajono savivaldybės tarybos Centro-dešinės frakcijos seniūnas Gediminas Kazėnas.

ELTA primena, kad pastarąją savaitę Z. Jedinskis savo feisbuko paskyroje pareiškė, kad Lenkija turi palikti NATO ir ES ir sukurti sąjungą su Rusija. LLRA-KŠS į tokį pareiškimą sureagavo ganėtinai vangiai: partijos lyderis teigė, kad tai tik Z. Jedinskio nuomonė, kuriai partija nepritaria.

Dėl to viešojoje erdvėje LLRA-KŠS susilaukė nemažai kritikos. Visgi reaguojant į viešą pasipiktinimą Z. Jedinskis apsisprendė stabdyti savo narystę LLRA-KŠS. Apie tai penktadienio vakarą feisbuke informavo LLRA-KŠS pirmininkas. Vėliau viešojoje erdvėje pranešta, kad partiją palieka įtakingi nariai: parlamentarė Beata Peatkevič, Vilniaus rajono vicemeras Robertas Komarovskis, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narė Renata Cytacka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.