Aštuoni Lietuvos parlamentarai lankosi Ukrainoje, vizito tikslas kol kas – paslaptis

Tęsiantis Rusijos karinei invazijai į Ukrainą, aštuoni Lietuvos Seimo nariai yra išvykę į šią šalį, jų komandiruotės tikslas laikomas paslaptyje.

Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 8, 2022, 10:30 AM

„Aš apie vizitą tikrai negalėčiau pasakoti, manau, kad būtų geriausia, jei patys parlamentarai grįžę papasakos apie savo vizitą“, – žurnalistams penktadienį sakė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Jie vyksta į pakankamai pavojingą regioną ir, matyt, patys pasidalys įspūdžiais, galbūt šiandieną arba grįžę į Lietuvą“, – tvirtino ji.

Seimo valdybos sprendimu balandžio 7–9 dienomis darbo vizito į Ukrainą komandiruoti Seimo vicepirmininkai Andrius Mazuronis ir Vytautas Mitalas, Seimo Ateities komiteto pirmininkas Raimundas Lopata, Seimo nariai Matas Maldeikis, Žygimantas Pavilionis, Lukas Savickas, Giedrius Surplys ir Andrius Vyšniauskas.

Vykstant karui Kyjive anksčiau jau lankėsi Lietuvos Seimo vadovė V. Čmilytė-Nielsen, krašto ir sveikatos apsaugos ministrai, savo iniciatyva paramą Ukrainai keliskart gabeno trys Seimo konservatoriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.