Darbo partijos vado krėsle V. Uspaskichą pakeisti užsimojo A. Mazuronis

Opozicinė Darbo partija vadovą planuoja rinkti suvažiavime Kėdainiuose rugsėjo pradžioje, birželį iš pirmininko pareigų atsistatydinus europarlamentarui Viktorui Uspaskichui.

Andrius Mazuronis<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrius Mazuronis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2022, 11:53 AM, atnaujinta Jul 25, 2022, 12:22 PM

„Suvažiavimas preliminariai rugsėjo pirmą savaitgalį, bet dar pasitikslinsime dėl datos. Suvažiavimas vyks Kėdainiuose, rinksime partijos pirmininką“, – BNS pirmadienį sakė laikinasis partijos vadovas, Seimo frakcijos seniūnas Viktoras Fiodorovas.

Pasak V. Fiodorovo, preliminari suvažiavimo data yra rugsėjo 4-oji, ji bus patvirtinta, jei tiks daugumai skyrių.

Partijos skyriai kandidatus į pirmininkus gali kelti iki rugpjūčio vidurio, kol kas apie kandidatavimą viešai yra paskelbęs Seimo vicepirmininkas Andrius Mazuronis.

„Kadangi vasara, partijos skyrių tarybos neskuba organizuotis, pasiskelbusių, kad patys dalyvaus, tik A. Mazuronis turbūt pats pirmasis, kuris pasakė šiandien“, – informavo V. Fiodorovas.

A.Mazuronis pirmadienį pranešė dalyvausiantis Darbo partijos pirmininko rinkimuose.

„(...) Kreipiuosi į kiekvieną iš jūsų informuodamas, jog nusprendžiau kandidatuoti į partijos pirmininko poziciją ir prašyti jūsų pagalbos ir paramos. Prašyti jūsų paramos ne tik man, kaip asmeniui, tačiau man, kaip aukščiau aprašytos partijos vystymosi vizijos siūlytojui. Tikiu, jog stipri komanda, platus klausimų rato akcentavimas ir nuosaikus darbas ne kuriant priešus, tačiau siūlant idėjas, yra būtent tas kelias, kuriuo visi kartu turime toliau žengti“, – savo feisbuko paskyroje rašo A. Mazuronis.

Politikas pripažįsta, kad Darbo partija po ilgamečio partijos pirmininko Viktoro Uspaskicho pasitraukimo pastaruoju metu išgyvena nelengvus laikus.

„Po netikėto ilgamečio partijos lyderio ir įkūrėjo Viktoro Uspaskich pasitraukimo visi atsidūrėme nežinioje. Kiekvieno galvoje pradėjo kilti klausimas, o kas gi bus toliau??? Viešoje erdvėje pasigirdo įvairiausio pobūdžio spekuliacijų, kurių komentuoti nematau prasmės, tačiau akivaizdu viena - šiandien Darbo partija stovi pasirinkimo kryžkelėje. Pasimetus ramiai stebėti, kas vyksta aplink, palaipsniui nykti iš politinio žemėlapio, ar susivienyti, suformuoti darbščią, veržlią bei energingą komandą, bandyti atversti naują partijos gyvavimo puslapį. Puslapį, kuris bus rašomas kitaip“, – rašo politikas.

ELTA primena, kad birželio viduryje V. Uspaskichas pranešė apie atsistatydinimą iš Darbo partijos pirmininko pareigų. „Darbiečiai“ nuogąstavo, kad visai frakcijai V. Uspaskicho pasitraukimas iš Darbo partijos pirmininko pareigų buvo netikėtas.

Atsistatydinus V. Uspaskichui, laikinuoju „darbiečių“ lyderiu tapo Viktoras Fiodorovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.