Vienoje iš Vilniaus gatvių praeivius sukrėtė šeimyninis konfliktas: jo centre – garsus advokatas Policija pradėjo tyrimą

Trečiadienio popietę vilniečių akis patraukė gatvėje įvykęs šeimyninis konfliktas, kilęs dėl mažamečio vaiko. Liudininkai fiksavo, kad berniukas buvo šiurkščiai tampomas, o jo tėvas – žinomas advokatas Albertas Bandžius.

 Gatvėje kilęs konfliktas tarp sutuoktinių.<br> Stop kadras
 Gatvėje kilęs konfliktas tarp sutuoktinių.<br> Stop kadras
 Gatvėje kilęs konfliktas tarp sutuoktinių.<br> Stop kadras
 Gatvėje kilęs konfliktas tarp sutuoktinių.<br> Stop kadras
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 6, 2022, 11:04 AM, atnaujinta Oct 6, 2022, 5:42 PM

Vaizdo įraše, kurį gavo portalas lrytas.lt, matyti, kaip tėvų konflikto sūkuryje atsiduria vaikas – motina jį laiko apkabinusi, o tėvas jį bando įsodinti į automobilį. Praeiviai atpažino, jog tai – visuomenėje žinomas advokatas Albertas Bandžius.

„Persona automobiliu sustojo prie stotelės, priėjo prie moters bei vaiko ir pradėjo tempti vaiką į automobilį. Jis grubiai elgėsi su moterimi. Moteriai sušukus pagalbos, jauni vaikinai tolerantiškai priėjo ir bandė patraukti advokatą. Moteris su vaiku spėjo pabėgti ir įsėsti į troleibusą.

Žmonės pripuolė prie advokato, sakydami, ką jis sau leidžia. Advokatas sau leido su nepažįstamais vulgariai kalbėti. Ar tai normalu? Žmogus, dirbantis su kitų šeimų skyrybomis, pats yra šeimos smurtautojas. Ar kas nors apsaugo buvusią žmoną?“, – portalui lrytas.lt stebėdamiesi pasakojo įvykį matę liudininkai.

Kaip lrytas.lt pasakojo pats advokatas, savo vaiką trečiadienio popietę jis vežė į netrukus prasidėčiančią saksofono pamoką, tačiau buvusi sutuoktinė norėjo užkirsti tam kelią.

„Vaikui už 10 minučių turėjo būti muzikos pamoka – su juo iš pat ryto buvo susiskambinta ir jis nieko man nesakė apie tai, kad mama gali staiga atvažiuoti. Tuo labiau, kad mama per visą šį rugsėjį ir spalį trečiadieniais niekada neimdavo vaiko.

Ji bandė savavališkai pakeisti muzikos užsiėmimo laiką, jos noro mokykla nepatenkino, tai taip ir atsitiko“, – įvykį komentavo A.Bandžius.

Pasak advokato, buvę sutuoktiniai dėl vaiko globos konfliktuoja jau seniai.

„Konfliktas yra jau labai seniai. Prasidėjo tarp manęs ir buvusios sutuoktinės, kuri negali suprasti, jog tėvas turi tokias pačias teises į vaiką ir turi juo rūpintis. Jeigu tėvas rūpinasi, tai nereikia trukdyti ir daryti taip, kad vaikui būtų nemalonu“, – aiškino A.Bandžius.

Jis taip pat tvirtino, kad konflikto metu jokio smurto nenaudojo.

„Ten vyko pokalbis – moteris, kuri buvo šalia, užsipuolė, kodėl aš čia stumdau kitą vaiką, nors konflikto metu kažkas iš pašalies pradėjo rėkti, sugriebė man už rankos, tai aš tą ranką atstūmiau. Tai užsipuolė būtent kažkoks vaikinas“, – apie įvykio aplinkybes pasakojo A.Bandžius.

„Žinote, moterys elgiasi taip, kaip joms paranku. Jei paranku – viskas gerai. Ji yra iš tų moterų kategorijos, kad tik motina yra tobulybė ir viską žino, o vyrai nieko nesugeba. O jei vyras rūpinasi ir jam net sekasi geriau, reikia sukurti tokią situaciją, kad vaikas net bijotų eiti pas tėvą“, – pridūrė advokatas.

Policijos atstovai patvirtino, kad incidentas jau yra užfiksuotas.

„Trečiadienį gavome pranešimą apie įvykusi konfliktą Vilniuje, J.Tumo-Vaižganto gatvėje. Į policiją kreipėsi moteris“, – lrytas.lt informavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja.

Ketvirtadienio vakarą portalas Delfi paskelbė, kad pareigūnai dėl incidento pradėjo tyrimą – advokatui iškelta baudžiamoji byla pagal BK 140 str. 2 ir 3 dalis.

Kelis kartus vedusį A.Bandžių šeimyniniai skandalai lydi jau ne vienerius metus – prieš kelerius metus viena iš jo buvusių partnerių kaltino vyrą, kad šis ją išmetė iš namų, buvo jai neištikimas ir dėl to ji net pasidariusi abortą. Su kita buvusia sutuoktine advokatui itin sunkiai sekėsi dalintis turtą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.