A. Gedvilas ir kiti Seimo nariai ragina E. Dobrowolską įvertinti A. Iškausko elgesį ir pradėti drausmės bylą

Seimo nariai, priklausantys Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Demokratų „Vardan Lietuvos“, Lietuvos regionų, Darbo partijos frakcijoms ir Mišriai grupei, ragina teisingumo ministrę Eweliną Dobrowolską pasinaudoti teisės aktų suteikta teise kelti drausmės bylą advokatui ir priimti įsakymą dėl drausmės bylos iškėlimo advokatui Andriui Iškauskui, kurį ji pati yra paskyrusi Advokatų garbės teismo nariu, teigiama pranešime žiniasklaidai.

Andrius Iškauskas<br>D.Umbraso nuotr.
Andrius Iškauskas<br>D.Umbraso nuotr.
Evelina Dobrovolska<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Evelina Dobrovolska<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 14, 2022, 12:38 PM

„Viešai skelbiamoje oficialioje Advokatūros duomenų bazėje nurodoma, kad advokatas A. Iškauskas yra advokatų profesinės bendrijos WINT advokatas. Advokato veiklos minėtoje bendrijoje pradžia – 2018 m. lapkričio 6 d. Tuo tarpu viešai platinamuose pranešimuose žiniasklaidai ir reklamose nurodoma, kad advokatas Andrius Iškauskas yra advokatų profesinės bendrijos NOOR advokatas.

Toks advokato, kuris yra Advokatų garbės teismo narys, elgesys gali rodyti ne tik Advokatūros įstatymo ar Advokatų etikos kodekso pažeidimus, bet taip pat gali klaidinti visuomenę ir vartotojus, žeminti garbingą advokato vardą, menkinti pasitikėjimą advokatais ir Lietuvos advokatūros reputaciją“, – sako Seimo narys Aidas Gedvilas.

Parlamentaras kartu su kolegomis ragina ministrę kuo greičiau priimti sprendimą dėl drausmės bylos iškėlimo ir užkardyti Advokatūros įstatymo pažeidimus, rašoma pranešime.

Advokatūros įstatymas nustato pareigą Lietuvos advokatūrai nuolat per itin trumpus terminus atnaujinti advokatų darbo vietų sąrašą (23, 24 straipsniai).

Advokatūros įstatymo 39 straipsnio 7 punktas nustato, advokato pareigą ne vėliau kaip per 5 darbo dienas nuo darbo vietos pakeitimo pateikti atnaujintus duomenis Advokatūrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.