D. Grybauskaitės kirtis Lietuvos politiniam elitui: daro gėdą valstybei

Dvi kadencijas Lietuvai vadovavusi prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad kilusios diskusijos dėl Vokietijos karių brigados dislokavimo Lietuvoje rodo šalies politinio elito nebrandumą ir daro gėdą valstybei.

Dalia Grybauskaitė<br>T.Bauro nuotr.
Dalia Grybauskaitė<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dalia Grybauskaitė<br>V.Skaraičio nuotr.
Dalia Grybauskaitė<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-01-13 10:06, atnaujinta 2023-01-13 10:10

„Manau, kad viešos diskusijos rodo mūsų politinio elito nebrandumą. Tokie dalykai neturi būti diskutuojami viešumoje. Tai yra informacija, kuri turi būti derinama su partneriais darbiniame lygmenyje. Ir abi pusės turi tai išspręsti ne viešų ir politizuotų diskusijų metu“, – žurnalistams Seime penktadienį sakė D. Grybauskaitė.

„Ginčytis ar tai yra komunikatas, ar tai susitarimas, ar tai spaudos pranešimas... Tikrai nenorėčiau dabar į tai gilintis. Tai yra visiška smulkmena. Tai yra politizuota atskirų politikų ambicijų išraiška. Mes turime atlikti savo namų darbus, Vokietija atlieka savo namų darbus.

Svarbiausia, kad Lietuva būtų apginta ir Rytinis NATO flangas būtų sustiprintas gynybine prasme. Tai yra svarbiausia, o viešos burbulinės politinės diskusijos daro politinę gėda valstybei“, – akcentavo prezidentė.

ELTA primena, kad praėjusių metų pabaigoje Seime per metinę Lietuvos-Vokietijos forumo konferenciją kilo diskusijos dėl brigados Lietuvoje dislokavimo. Vokietijos ambasadorius Lietuvoje pažymėjo, jog kalbos, esą Vokietija atsitraukia nuo savo įsipareigojimų dėl brigados, yra įžeidžiančios, o viešai reiškiamas nepasitenkinimas neatsiųs nė vieno papildomo kario į Lietuvą.

Reaguodamas į kilusias diskusijas, Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis paragino G. Nausėdą pakartoti Berlyno ir Vilniaus susitarimą ir taip išsiaiškinti, ar šalys iš tikrųjų skirtingai skaito bendrą komunikatą ir nesutaria dėl kai kurių esminių jo detalių.

Prezidentūra netruko sureaguoti į užsienio reikalų ministro pareiškimą. Daukanto aikštės manymu, siūlymas paaiškinti Lietuvos prezidento ir Vokietijos kanclerio O. Scholzo pasirašytą susitarimą yra neatsakingas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.