G. Nausėdos komandoje dirbęs L. Slušnys pratrūko: jaučiuosi kaltas, kad padėjau jam atsidurti ten, kur jis yra

Parlamentaras, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovas Linas Slušnys apgailestauja, kad anksčiau dirbęs Gitano Nausėdos komandoje pats prisidėjo prie jo pergalės šalies vadovo rinkimuose.

 L.Slušnys išliejo emocijas dėl darbo G.Nausėdos komandoje.<br> lrytas.lt montažas.
 L.Slušnys išliejo emocijas dėl darbo G.Nausėdos komandoje.<br> lrytas.lt montažas.
Linas Slušnys<br>M.Ambrazo/ELTA nuotr.
Linas Slušnys<br>M.Ambrazo/ELTA nuotr.
G.Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
G.Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
G.Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Linas Slušnys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Linas Slušnys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2023-04-13 13:35, atnaujinta 2023-04-13 13:45

Seimo narys savo poziciją ketvirtadienį išdėstė feisbuke, akcentuodamas ir neseniai į viešumą iškilusią G.Nausėdos biografijos detalę, kai prezidentas kuriantis Sąjūdžiui įstojo į Komunistų partiją.

„Ką čia slėpti, jaučiuosi šiek kaltas, kad praeituose prezidento rinkimuose buvau Gitano Nausėdos komandoje ir padėjau jam atsidurti ten, kur jis dabar yra. Gal ir labai drąsiai skamba šis pareiškimas, tačiau tam, kad p. Nausėda taptų Jo Ekscelencija, buvo įdėta labai daug visos komandos darbo. Į šią kampaniją įtraukiau ir savo šeimą (išskyrus tėvus, kurie labai pyko už mano „netinkamą“ pasirinkimą, nes palaikė Ingridą Šimonytę).

Nenoriu pradėti kalbėti apie tai, ką kiti savo komentaruose apie Prezidentą pamini nuolat: žmogus, kupinas pykčio, nepagrįstų ambicijų, neturintis tvirto stuburo… Apie tai žmonės ir taip kalba, patinka ar nepatinka tai gerb. Nausėdai. Lygiai taip pat noriu pabrėžti, kad tai neatspindi mano nuomonės“, – rašė L.Slušnys.

Tačiau parlamentaras pažymėjo, jog egzistuoja tam tikros ribos, kurias G.Nausėda visgi peržengė.

„Faktą apie Prezidento praeitį paviešinęs žurnalistas nėra nei p. Nausėdos kritikas, nei gerbėjas. Jis tiesiog talentingas žurnalistas, atliekantis tyrimus ir siekiantis informuoti visuomenę. D.Pancerovas niekaip nesusijęs su TS-LKD.

Mano partijos lyderiai, paklausti apie esamą situaciją, taip pat labai mandagiai atsisakė komentuoti, tik paminėjo, kad žmonės patys turi nuspręsti ar tokių faktų nuslėpimas yra toleruotina, ar nesąžininga rinkėjų atžvilgiu. Viskas. Jokio tautos kiršinimo nebuvo.

Tuomet „itin susikrimtęs“, kaip sakė S.Skvernelis, Prezidentas puola į eterį ir kreipiasi į savo kritikus bei konservatorius su raginimu „atsigręžti į žmones“ ir nebekiršinti visuomenės. Prie viso to pagrasina, kad šis netikėtai išlindęs faktas apie priklausymą Komunistų partijai nepadės TS-LKD artėjančiuose rinkimuose ir šneka apie žemus šios partijos reitingus bei tai, kad konservatoriai neturi lyderių Prezidento rinkimams. Man atrodo, kad čia eilinį kartą girdime išsisukinėjimus, o ne konkrečius atsakymus. Bet tai jau darosi taip įprasta, jog visi baigiame priprasti.

Dar p. Nausėda sako, jog jo, kaip politiko, pagrindinės vertybės yra padorumas, inteligentiškumas, tam tikrų taisyklių laikymasis. Žmogus, kuris ištisus dešimtmečius slėpė (ir toliau būtų slėpęs, jei ne žurnalistas) tikrai ne patį gražiausią biografijos faktą, žmogus, kurio išmintimi buvau patikėjęs prieš keletą metų, žmogus, pilnas pykčio tiems, kurie nepataikauja jo nuomonei, paisto kažką apie inteligentiškumą ir padorumą?

Atsibuskite. Jei jau esate „streindžeris“, tai tikrai ne dėl to, kad partijos ir Prezidento institucija ne visuomet suranda bendrus taškus“, – komentavo L.Slušnys.

Anot jo, į rinkimus ėjęs kaip vienytojas ir taikdarys G.Nausėda jokiu klausimu nėra konkrečiai išreiškęs savo pozicijos – nebent konservatorius liečiančiomis temomis.

„Visuomet kažkoks muilas, išsisukinėjimai ir įsižeidusio vaiko lūpų papūtimas, kai kažkas vyksta ne taip, kaip jis tikėjosi arba kai girdi kritiką. Taip, man yra gėda, kad prieš keletą metų patikėjau G.Nausėda ir tai pripažįstu pats, kol jo gerbėjai ir opozicija nepradėjo manęs už tai kalti prie sienos.

Tuo metu, kai prisidėjau prie G.Nausėdos rinkimų komandos, mačiau jį kaip tvirtą, išmintingą lyderį. Vis tik dabar matau, kad galios pozicija susuka galvą. Skirtingai nei Prezidentas, nesu kraštutinis, tikiu, kad tik diskusija atveda prie tiesos ir geriausio rezultato.

Esu žmogus ir palieku sau teisę klysti. O paskui, jei reikia, klaidas pripažinti. Tą ir padariau“, – tvirtino L.Slušnys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.