Žiniasklaida: slaptuose Kremliaus dokumentuose – Rusijos planai Baltijos valstybėms

LRT Tyrimų skyrius skelbia apie slaptus Kremliaus dokumentus, kuriuose atskleidžiami Rusijos planai Lietuvai, Latvijai ir Estijai.

V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2023, 9:02 AM, atnaujinta Apr 26, 2023, 9:03 AM

LRT tyrime rašoma, kad dokumentus parengė Tarpregioninių ir kultūrinių ryšių valdyba, kuri yra tiesiogiai pavaldi Rusijos prezidento Vladimiro Putino administracijai.

Pažymima, kad Kremliaus planas Baltijos šalims buvo parengtas 2021 metų rudenį, kai Rusija ruošėsi karinei invazijai į Ukrainą.

LRT Tyrimų skyrius informuoja, kad kiekvienai šaliai skirti planai sudaryti iš dviejų dalių: pirmojoje apibrėžiamos grėsmės Rusijai, antrojoje numatomi veiksmai joms įveikti. Planai apima politinius, karinius, karinius-techninius ir su saugumu susijusius tikslus, prekybos ir ekonominius, humanitarinius arba su visuomene susijusius tikslus.

Šie tikslai taip pat yra suskirstyti į tris skirtingus laiko intervalus: trumpalaikį (iki 2022 m.), vidutinės trukmės (2025 m.) ir ilgalaikį (2030 m.), rašoma atliktame tyrime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.