J. Šiugždinienę laikinai pakeisianti E. Dobrowolska kreipėsi į ministerijos vadovybę: svarbiausia tęsti darbus

Nuo trečiadienio švietimo, mokslo ir sporto ministrės pareigas laikinai eiti pradėsianti Laisvės partijos narė Teisingumo ministerijai vadovaujanti Ewelina Dobrowolska sako, kad jau pakvietė Jurgitos Šiugždinienės vadovautos ministerijos vadovybę tęsti pradėtus darbus.

Evelina Dobrovolska<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Evelina Dobrovolska<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2023, 9:09 PM

„Šio laikino etapo pagrindinis tikslas – užtikrinti darbų ir komandos tęstinumą. Dėl to, pirmiausia, pakviečiau visą ministerijos vadovybę likti ir tęsti pradėtus darbus. Džiaugiuosi gavusi jų sutikimą. Tokiu būdu pasieksime, kad ministerijos įsipareigojimai būtų įgyvendinti, o veikla tęstųsi be žymių pokyčių“, – Eltai atsiųstame komentare sako E. Dobrowolska.

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį pasirašė dekretą dėl ministrės J. Šiugždinienės atsistatydinimo. Nuo trečiadienio švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigas, premjerės teikimu, eis teisingumo ministrė E. Dobrowolska.

ELTA primena, kad pirmadienį premjerė Ingrida Šimonytė patenkino ministrės prašymą trauktis iš einamų pareigų ir perdavė jį prezidentui G. Nausėdai. I. Šimonytė pažymėjo, kad naujo kandidato į J. Šiugždinienės pareigas neskirs.

„Jau esu informavusi, kad tuo atveju, jeigu Seimas nepriimtų sprendimo dėl priešlaikinių rinkimų paskelbimo iki sesijos pabaigos, pasibaigus NATO viršūnių susitikimui teiksiu Prezidentui savo atsistatydinimą, kas reikštų ir visos Vyriausybės atsistatydinimą. Todėl kita Švietimo, mokslo ir sporto ministro kandidatūra Prezidentui teikiama nebus. Iki Vyriausybės įgaliojimų pabaigos šias pareigas laikinai siūloma eiti teisingumo ministrei Ewelinai Dobrowolskai“, – pirmadienį informavo premjerė.

Premjerės sprendimą dėl E. Dobrowolskos sukritikavo opozicija. Pasak jos atstovų, I. Šimonytė, teikdama prezidentui ministrės atsistatydinimo raštą, galėjo rasti kompetentingesnį politiką stoti už Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos vairo nei E. Dobrowolska.

Pokyčiai Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje įvyko kilus politinei krizei dėl savivaldos tarybų lėšų įsisavinimo.

Suabejojus, ar ministrai J.Šiugždinienė, Gintarė Skaistė bei Simonas Kairys skaidriai naudojosi kanceliarinėmis lėšomis, konservatorių partijos prezidiumas priėmė sprendimą siūlyti Seimui surengti pirmalaikius rinkimus. Jeigu parlamentas apsispręs kitaip, tuomet, pasak TS-LKD, būtų svarstoma dėl Vyriausybės atsistatydinimo.

Skandalo įkarštyje švietimo, mokslo ir sporto ministrė J. Šiugždinienė pripažino negalinti dokumentais pagrįsti savo išlaidų, dirbant Kauno miesto savivaldybėje, todėl politikė pateikė atsistatydinimo pareiškimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.