J. Šiugždinienė: neabejoju, jog ministerija ir E. Dobrowolska tęs pradėtus darbus

Iš pareigų besitraukianti švietimo mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė teigia, jog Švietimo, mokslo ir sporto ministerija bei jos vadovės pareigas perimsianti teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska tęs pradėtus darbus.

Jurgita Šiugždinienė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Jurgita Šiugždinienė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2023, 9:11 PM

„Kiekviena pabaiga yra kažko naujo pradžia, tačiau pradėti darbai tęsiasi. Ministerija ir politinė komanda dirba toliau, o ministrė Ewelina netrukus susipažins su pradėtais darbas ir, neabejoju, juos tęs“, – socialiniame tinkle „Facebook“ antradienį vakare rašė J. Šiugždinienė.

Antradienį paskutinę dieną dirbusi politikė dar kartą atsiprašė už tai, kad naudojosi ydinga Kauno miesto savivaldybės išmokų tarybos nariams tvarka. Kartu ji akcentavo, jog imsis iniciatyvos, kad dabartinė sistema būtų keičiama.

„Būdama politikos naujokė Kauno miesto taryboje dirbau neilgai. Tačiau išties jaučiu kaltę ir atsakomybę dėl to, kad nesiėmiau veiksmų keisti ar skirti daugiau dėmesio esamai savivaldybės Tarybos narių išlaidų apmokėjimo tvarkai. Dar kartą nuoširdžiai visų atsiprašau“, – teigė J. Šiugždinienė.

„Telksiu pastangas, kad įvyktų reikalingi sisteminiai Tarybos narių darbo apmokėjimo pokyčiai ir panašios situacijos nepasikartotų ateityje“, – tęsė ji.

Kartu politikė pažymėjo, jog nebeketina aiškintis dėl to, ar iš tikrųjų skaidriai naudojo jai kaip tarybos narei skirtas lėšas.

„Per pastarąsias savaites teko girdėti įvairių nuomonių tiek viešojoje erdvėje, tiek Seimo salėje, skaityti antraščių, kurios buvo neteisingos, netikslios ar klaidinančios. Tačiau čia teisybės ieškoti neketinu ir, atvirai sakant, nebepajėgiu. Į politiką atėjau dirbti ir atiduoti visas savo jėgas dėl bendrų tikslų, o ne dėl asmeninių ambicijų. Visą savo laiką skirsiu bendriems, telkiantiems darbams“, – rašė konservatorė.

J. Šiugždinienė savo įraše dėkojo premjerei Ingridai Šimonytei už palaikymą ir pasitikėjimą, Vyriausybei ir ministerijos komandai. Taip pat ji išsakė padėką visoms susitarimą dėl švietimo pasirašiusioms partijoms.

„Manau, kad paklojome tvirtus pagrindus teisingesnėms švietimo ir sporto sistemoms, kuriose yra vietos kiekvienai ir kiekvienam. Akivaizdu, kad šio tikslo nepasieksime konkuruodami ir dirbdami po vieną. Nepasieksime ir vaikydamiesi politinių vėjų“, – rašė J. Šiugždinienė.

ELTA primena, kad pirmadienį premjerė patenkino ministrės prašymą trauktis iš einamų pareigų, o antradienį dekretą dėl jos atsistatydinimo pasirašė ir prezidentas.

I. Šimonytė pažymėjo, kad naujo kandidato į J. Šiugždinienės pareigas neskirs, o vietoje to į postą deleguos teisingumo ministrę E. Dobrowolską.

Premjerės sprendimą dėl E. Dobrowolskos sukritikavo opozicija. Pasak jos atstovų, I. Šimonytė, teikdama prezidentui ministrės atsistatydinimo raštą, galėjo rasti kompetentingesnį politiką stoti už Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos vairo nei E. Dobrowolska.

Pokyčiai Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje įvyko kilus politinei krizei dėl savivaldos tarybų lėšų įsisavinimo.

Suabejojus, ar ministrai J.Šiugždinienė, Gintarė Skaistė bei Simonas Kairys skaidriai naudojosi kanceliarinėmis lėšomis, konservatorių partijos prezidiumas priėmė sprendimą siūlyti Seimui surengti pirmalaikius rinkimus. Jeigu parlamentas apsispręs kitaip, tuomet, pasak TS-LKD, būtų svarstoma dėl Vyriausybės atsistatydinimo.

Skandalo įkarštyje švietimo, mokslo ir sporto ministrė J. Šiugždinienė pripažino negalinti dokumentais pagrįsti savo išlaidų, dirbant Kauno miesto savivaldybėje, todėl politikė pateikė atsistatydinimo pareiškimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.