„Darbiečiai“ žada Švietimo įstatymo pataisas: mokyklos tapo nebe ugdymo, bet narkotikų platinimo centrais

Aiškindamas, kad Lietuvos mokyklos tapo nebe ugdymo, bet narkotinių medžiagų platinimo ir vartojimo centrais, Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis sako, jog jo vedama partija inicijuos Švietimo įstatymo pataisas.

Andrius Mazuronis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Andrius Mazuronis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Andrius Mazuronis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Andrius Mazuronis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Andrius Mazuronis<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Mazuronis<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Mazuronis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Andrius Mazuronis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 23, 2023, 9:21 AM

Politiko teigimu, privalu keisti esamą įstatymą ir nustatyti galimybes mokyklose tikrinti moksleivius, ar šie nedisponuoja narkotinėmis medžiagomis.

„Registruosime švietimo įstatymo pataisas (...), kad policija galėtų nieko neatsiklaususi daryti reidus, patikrinti į mokyklą įeinančius (moksleivius – ELTA) kiekvieną dieną. Tam, kad mokymosi erdvė taptų saugi“, – „Žinių radijui“ sakė A. Mazuronis.

Politiko teigimu, šiuo metu apie saugumą mokyklose kalbėti negalima.

„Šiai dienai mes turime situaciją, kai mokiniai masiškai yra vežami iš mokyklų į ligonines. Be sąmonės – dėl (narkotinių – ELTA) medžiagų, kurias įsigijo ir suvartojo mokyklose“, – aiškino „darbietis“.

„Mokyklos tapo tų medžiagų platinimo taškais ir platintojų saugumo salelėmis. Taip neturi būti, situacija turi būti apversta. Todėl (mokinių tikrinimas – ELTA) privalo būti arba įtvirtintas įstatymu, arba įtvirtinta sutartyse su ugdymo įstaigomis... Jei nori, kad tavo vaikas mokytųsi šioje mokykloje – pasirašai sutartį, kurioje įtvirtinti visi sutikimai“, – teigė A. Mazuronis.

„Valstybė turi veikti proaktyviai, pamiršti kažkokias mokinių teises, tėvų teises“, – apibendrino A. Mazuronis.

Šiuo klausimus Seimo „darbiečiai“ ketvirtadienį aptarė su laikinai švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigas einančia Ewelina Dobrowolska.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento (NTAKD) specialistai pastebi, kad per pastaruosius ketverius metus sumažėjo mokinių, rūkančių įprastas cigaretes, ir žymiai padaugėjo vartojančiųjų elektronines cigaretes.

Birželio pradžioje atlikto vaikų sveikatos ir gyvensenos tyrimo duomenimis, kas dešimtas Lietuvos mokinys kasdien vartoja tabako gaminius. Nors įprastas cigaretes naujai mėginančių rūkyti mažėja, elektronines cigaretes rūko 1/5 šalies moksleivių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.