G. Nausėda apie NATO susitikimą Vilniuje: tikiuosi, kad niekas nesutrukdys prezidentui V. Zelenskiui atvykti į Lietuvą

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad taškas diskusijose dėl kvietimo Ukrainai stoti į NATO Vilniaus viršūnių susitikime dar nepadėtas.

 G.Nausėda ir V.Zelenskis.
 G.Nausėda ir V.Zelenskis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2023, 11:48 AM, atnaujinta Jul 5, 2023, 11:49 AM

„Niekas niekur nebliūkšta ir nesipučia. Kol kas procesas vyksta, derinamos detalės, derinamas tekstas. Tikiu, kad tai tikrai bus žingsnis į priekį, palyginti su Madrido viršūnių susitikimu“, – žurnalistams trečiadienį sakė G. Nausėda.

Jis taip pat išsakė lūkestį, kad Ukrainai Lietuvoje reiškiamą palaikymą savo akimis pamatys prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Labai tikiuosi, kad kažkokios vidinės priežastys nesutrukdys prezidentui Zelenskiui atvykti į Lietuvą, pamatyti, kiek daug žmonių čia jį palaiko, kiek daug Ukrainos vėliavų plevėsuoja Vilniuje. Manau, kad tai morališkai sustiprins mūsų brolius ukrainiečius toliau tęsti šitą baisų karą, nes jis turi baigtis tik Ukrainos pergale“, – pažymėjo G. Nausėda.

ELTA primena, kad, kaip skelbta anksčiau, dvi kadencijas Lietuvai vadovavusi Dalia Grybauskaitė teigė, kad sprendimai, dėl kurių ketinama susitarti ateinančią savaitę Vilniuje vyksiančiame NATO viršūnių susitikime, jau dabar yra nepakankami. Pasak politikės, Ukraina sulauks „gražių žodžių“, o ne realaus kvietimo prisijungti į karinio Aljanso gretas.

Pesimistiškai į vyksiantį aukščiausio rango pareigūnų susitikimą žvelgia ir užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis. Pasak jo, NATO lyderių laukia karštos diskusijos, tačiau kol kas išlieka neaiškumai ir dėl Ukrainos, ir dėl Švedijos narystės Aljanse.

Trečiadienį krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, tęsiantis deryboms dėl NATO viršūnių susitikimo deklaracijos teksto formuluočių, ragina politikus susilaikyti nuo viešai reiškiamo pesimizmo transatlantinės Ukrainos perspektyvos klausimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.