G. Nausėda pažėrė kritikos A. Anušauskui: gaila, kad tai tenka priminti suaugusiems žmonėms

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį pasisakė apie galimą tankų „Leopard“ pirkimą, ir kartu sukritikavo apie tai feisbuke viešai prabilusį krašto apsaugos ministrą Arvydą Anušauską.

Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>ELTA/O.Gurevičiaus nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>ELTA/O.Gurevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>ELTA/J.Elinsko nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>ELTA/J.Elinsko nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>ELTA / Dainius Labutis
Arvydas Anušauskas<br>ELTA / Dainius Labutis
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2023-07-26 13:53, atnaujinta 2023-07-26 14:05

Pasak šalies vadovo, iš Valstybės gynimo tarybos posėdžio (VGT) išėję politikai neturėtų skubėti „visko iš karto paskelbti feisbuke“, todėl šiuo atveju pasielgta nekorektiškai.

Pirmadienį po VGT posėdžio krašto apsaugos ministras A.Anušauskas užsiminė, jog artimiausiu metu bus pasirašytas ketinimų protokolas su Vokietijos gamintojais dėl tankų įsigijimo.

Planuojamas tankų įsigijimas bus didžiausias Lietuvos pirkinys, sakė prezidento vyriausiasis patarėjas Kęstutis Budrys – tam planuojama skirti apie 2 milijardus eurų.

Pasak jo, galutinio sprendimo pirkti vokiškus tankus „Leopard“ dar nėra, todėl ketinimų protokolas reiškia tik tai, kad Lietuva siekia gauti daugiau informacijos apie galimus technikos įsigijimus.

Visgi, A.Anušauskas dėl viešų pareiškimų sulaukė kritikos ne tik iš opozicijos, bet ir valdančiosios koalicijos bendražygių. Keliami klausimai dėl tokių sprendimų skaidrumo, dvišalių santykių su JAV bei Vokietija, Lietuvos derybinės galios potencialo.

Kritikos ministrui trečiadienį dėl to pažėrė ir prezidentas G.Nausėda.

„Mes jau kalbame apie dalykus, kurie buvo paskleisti vakar, ir padaryti ne visiškai korektiškai. Mes susitarėme Valstybės gynimo taryboje, kad laikomės nuostatos, jog dalykai, kurie yra riboto naudojimo, ir turėtų būti riboto naudojimo, o ne išėjus tuoj pat pat skelbti feisbuke.

Suprantu, kad gal kažkam atrodo labai svarbus darbų baras pasidalinti šviežiausia informacija feisbuke, bet tai tikrai neturėtų būti pagrindinė nei ministro, nei kito valstybės pareigūno funkcija“, – akventavo prezidentas.

Pasak G.Nausėdos, tokiais atvejais reikėtų pagalvoti ir apie „antrines pasekmes“, kurias gali sukelti būtent tokie įrašai.

„Ir aš čia kalbu tiek apie mūsų draugus ir partnerius, tiek ir apie mūsų nedraugus, kurie ištempę ausis klauso šios informacijos ir daro savo išvadas. Reikėtų nuo šito susilaikyti.

Gaila, kad apie tai vis tenka priminti, atrodo, suaugusiems žmonėms, kurie yra VGT nariai. Tikiuosi, padarysime tinkamas išvadas“, – kalbėjo šalies vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.