Teisingumo ministrė: nei vieni pusiaukelės namai nebuvo atidaryti nesusitikus su bendruomenėmis

Kauno rajono bendruomenei nerimaujant dėl planuojamų įsteigti nuteistiesiems skirtų pusiaukelės namų, teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska tikina, kad visos tokios įstaigos Lietuvoje buvo įkurtos prieš tai išklausius vietos gyventojų ir politikų.

Evelina Dobrovolska<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Evelina Dobrovolska<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2023, 2:22 PM

„Nei vieni pusiaukelės namai nebuvo atidaryti nesusitikus su bendruomenėmis, su vietos politikais ir nebendraujant. Reikėtų atkreipti dėmesį, kad viskas vykdoma nuosekliai“, – Seime kalbėjo ministrė, atliepdama opozicijos nuogąstavimą dėl Kauno rajone planuojamų atidaryti pusiaukelės namų.

Vis dėlto, trečiadienį įvyko pirmasis Kalėjimo tarnybos ir kitų institucijų atstovų susitikimas su Domeikavos bendruomene. Iki tol su Kauno rajono gyventojais nebuvo tartasi nei dėl susitikimų, nei dėl pusiaukelės namų įkūrimo. Bendruomenės nariai neslepia nusivylimo, kad apie planuojamus pusiaukelės namus jie sužinojo iš viešojoje erdvėje pasirodžiusių darbo skelbimų.

„Deja, mes sužinojome iš skelbimų, kad jau yra ieškomi darbuotojai būtent šiuo adresu Stumbro g. 3“, – LRT radijui ketvirtadienį ryte teigė Domeikavos bendruomenės narė Rima Stabrauskienė.

Anot jos, bendruomenė tik pirmojo susitikimo metu sužinojo ir apie planus pastate įkurti ne tik pusiaukelės namus, bet ir Kauno apskrities probacijos tarnybos padalinį.

„Mes jaučiamės labai apgauti dėl to, kad pradžioje buvo planuojama ten atidaryti pusiaukelės namus, bet dabar paaiškėjo, kad mes dalyvaujame pilotiniame projekte, socialiniame eksperimente, kuriame bus atidarytos dvi įstaigos viename, nes yra nupirktas didžiulis pastatas“, – kalbėjo R. Stabrauskienė.

„Tai bus ne tik pusiaukelės namai, bet ir Kauno apskrities probacijos tarnyba. Jis yra 300 metrų nuo Šv. Kazimiero progimnazijos ir apie 180 metrų nuo darželio“, – pranešė ji.

Kalėjimų tarnybos direktoriaus Virginijaus Kulikausko teigimu, pusiaukelės namuose dirbsiantys probacijos pareigūnai kaip tik užtikrins gyventojų saugumą.

„Mūsų matymu, dalies Kauno probacijos darbuotojų įsikėlimas į šiuos pusiaukelės namus, kaip minimas pilotas, tai kaip tik mes matome, kad pareigūnų buvimas toje teritorijoje kaip tik didins saugumą šioje vietoje“, – akcentavo Kalėjimų tarnybos direktorius.

ELTA primena, kad Domeikavoje iki šių metų pabaigos planuojama įsteigti nuteistiesiems skirtus pusiaukelės namus.

Nors, Kauno rajono savivaldybės teigimu, sprendimas dar nėra priimtas, tačiau jau žinoma, kad juose iškart įsikurtų 25 žmonės.

Domeikavos bendruomenė tokiu sprendimu piktinasi ir teigia, kad apie kaimynystėje apsigyvensiančius nuteistuosius informuota nebuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.