A. Mazuronis abejoja dėl susijungimo su „Laisve ir teisingumu“: situaciją komplikuoja A. Zuoko pasisakymai

Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis sako, kad ne vieną mėnesį brandintas planas susijungti su „Laisvės ir teisingumo“ partija veikiausiai nebus realizuotas. Politiko teigimu, yra kelios kliūtis, kurios neleis į 2024 m. Seimo rinkimus šioms dviem politinėms eiti sutelkus jėgas.

 A. Mazuronis<br> A. Ufarto (ELTA) nuotr.
 A. Mazuronis<br> A. Ufarto (ELTA) nuotr.
Andrius Mazuronis<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrius Mazuronis<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrius Mazuronis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Andrius Mazuronis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Martyna Pikelytė

2023-11-23 09:14

A. Mazuronio teigimu, bendradarbiavimo galimybę kaip reikiant apsunkino „Laisvės ir teisingumo“ partijos nario Artūro Zuoko pasisakymai, komentuojant „darbiečiams“ nepalankų Apeliacinio teismo sprendimą „MG Baltic“ byloje.

„A. Zuoko vertinimą situacijos, kurioje mes patys dalyvaujame, aš labai atšiauriai priėmiau. Man keista, kad tokios reputacijos žmogus pradeda apie skaidrumą kažką rašyti“, – Eltai komentavo A. Mazuronis.

Trečiadienį, paaiškėjus Apeliacinio teismo sprendimui „MG Baltic“ byloje, vienas iš „Laisvės ir teisingumo“ lyderių A. Zuokas socialiniame tinkle „Facebook“ džiaugėsi teismo sprendimu, sakydamas, kad „teisingumas visada nugali“.

„Turbūt, kad tas procesas būtų labai komplikuotas po šios dienos jo vertinimų feisbuke“, – pridūrė jis.

Kita vertus, aiškino A. Mazuronis, abejonių dėl susijungimo kelia ir šiuo metu Artūro Paulausko vadovaujamos partijos turimas svoris. Politiko vertinimu, „Laisvė ir teisingumas“ yra susilpnėjusi partija, kurios dalis narių jau ir dabar yra perėję pas „darbiečius“.

„Turbūt ta partija yra labai stipriai susilpnėjusi po R. Žemaitaičio“, – svarstė „darbietis“.

ELTA primena, kad spalį opozicijai priklausanti Darbo partija bei partija „Laisvės ir teisingumas“ prakalbo apie galimybę sutelkti platesnę koaliciją kitų metų rinkimams. Visgi, lapkritį idėjos iniciatoriai teigė, kad į koaliciją kviestų partijų toks pasiūlymas nesudomino. Kaip Eltai pranešė A. Mazuronis, „darbiečiai“ bei „Laisvė ir teisingumas“ liko svarstyti partijų susijungimo galimybę.

Šiuo metu Darbo partija Seime turi 8 mandatus, „Laisvė ir teisingumas“ nėra parlamentinė. Politinė jėga turėjo vieną atstovą parlamente – Remigijų Žemaitaitį. Tačiau po pastarojo antisemitinių pasisakymų „Laisvė ir teisingumas“ pašalino politiką iš organizacijos gretų.

Seimo rinkimai Lietuvoje vyks 2024 m. spalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.