A. Mazuronis pranešė – derybos su A. Zuoko partija baigtos: bendradarbiavimo nebus

Nepalankaus teismo sprendimo politinės korupcijos byloje išgirdusios Darbo partijos lyderis Andrius Mazuronis pirmadienį nutraukė su „Laisvė ir teisingumo“ partija vykusias derybas dėl jungtuvių.

Artūras Zuokas ir Andrius Mazuronis.<br>Lrytas.lt koliažas
Artūras Zuokas ir Andrius Mazuronis.<br>Lrytas.lt koliažas
Artūras Zuokas.<br>T.Bauro nuotr.
Artūras Zuokas.<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Mazuronis.<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
Andrius Mazuronis.<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 27, 2023, 2:15 PM, atnaujinta Nov 27, 2023, 2:27 PM

„Derybos su „Laisvės ir Teisingumo“ partija baigtos. Nepavyko pasiekti jokių susitarimų ar bendro veikimo modelių.

Akivaizdu, kad vienas pagrindinių šios partijos atstovų ir buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas taiko labai aukštus skaidrumo standartus. Norisi tikėtis, kad juos taiko ne tik kitiems, tačiau ir sau“, – rašė A.Mazuronis.

Jis portalui lrytas.lt teigė apie tai informavęs šios partijos laikinąjį vadovą Artūrą Paulauską.

„Kol kas Artūras Zuokas yra mums pernelyg skaidrus ir per daug sąžiningas politikas. Nenorime statyti jo į nepatogią padėtį“, – ironizavo Darbo partijos vedlys.

Vyriausiasis Apeliacinis teismas praėjusią savaitę paskelbė nuosprendį vadinamoje „MG Baltic“ byloje, kurioje Darbo partija pripažinta kalta. Jai skirta 300 tūkst. eurų bauda. Kaltu pripažintas bei realia laisvės atėmimo bausme nubaustas ir Seimo Darbo partijos frakcijos atstovas Vytautas Gapšys.

Penktadienį politikas jau pradėjo vykdyti jam paskirtą 4 metų 6 mėnesių bausmę. Reaguodamas į teismo paskelbtą sprendimą praėjusią savaitę vienas iš „Laisvės ir teisingumo“ vadovų A.Zuokas viešai pasidžiaugė, kad anksčiau išteisinti politikai pagaliau sulaukė pelnyto atpildo.

Tokie teisto buvusio Vilniaus mero džiūgavimai suerzino Darbo partijos lyderį. Jis praėjusią savaitę suabejojo, ar bus tęsiamos derybas su „Laisvės ir teisingumo“ partija.

„Mes nusprendėme nebevarginti A.Zuoko ir nestatyti žmogaus į nepatogią padėtį. Tiesiog pripažįstame, kad buvęs meras mums šiandien yra per skaidrus. Mes nenorime teršti jo reputacijos, nes mes esame žingsniu žemiau pagal jo vertinimo skalę“, – lrytas.lt pirmadienį kalbėjo A.Mazuronis.

Politikas ironizavo, kad esą nesinori tokio skaidraus politiko „tempti į dugną“.

„Mes negalime lygintis su tokia sąžininga A.Zuoko politika, kurią jis, siekdamas mero posto, turbūt vykdė kovodamas dėl balsų Vilniaus miesto taryboje, ir bėgdamas į Lenkiją.

Mes turbūt neatitinkame tų skaidrumo reikalavimų, kuriuos visą laiką deklaruodavo buvęs meras. Tai tiesiog nusprendėme toliau žmogaus nekankinti ir derybas baigti“, – prisimindamas su Vilniaus meru susijusius skandalus dėstė A.Mazuronis.

Primename, kad spalį opozicijai priklausanti Darbo partija bei partija „Laisvės ir teisingumas“ prakalbo apie galimybę sutelkti platesnę koaliciją kitų metų rinkimams.

Visgi, lapkritį idėjos iniciatoriai teigė, kad į koaliciją kviestų partijų toks pasiūlymas nesudomino. „Darbiečiai“ bei „Laisvė ir teisingumas“ liko svarstyti partijų susijungimo galimybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.