Ieva Kačinskaitė-Urbonienė palieka Darbo partiją Iš frakcijos Seime išeiti neketina

Politikė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė feisbuke ketvirtadienio vakarą pranešė, kad traukiasi iš Darbo partijos. Vieno etapo pabaiga reiškia kito etapo pradžią. Kad 2024 metais nebekandidatuosiu jokiuose rinkimuose, kolegoms frakcijoje pranešiau daugiau nei prieš metus. O šiandien priėmiau sprendimą trauktis ir iš Darbo partijos.

Ieva Kačinskaitė-Urbonienė<br>D.Umbraso nuotr.
Ieva Kačinskaitė-Urbonienė<br>D.Umbraso nuotr.
Ieva Kačinskaitė-Urbonienė<br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Ieva Kačinskaitė-Urbonienė<br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-03-28 22:02, atnaujinta 2024-03-28 22:21

Šį sprendimą lėmė ne tik tai, kad nebesieju savo karjeros su politine veikla, bet ir tai, kad pernelyg išsiskiria mano ir partijos tarybos pozicijos svarbiausiais klausimais. Paskutinis lašas buvo sprendimas dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose tebevykstant tyrimui, kurio detalės partijai vis dar nėra žinomos, ir jos po truputį aiškės tikriausiai tik jau prasidėjus kampanijai.

Mano manymu, mes turėjome sustoti, viską išsiaiškinti ir tik tada priimti geriausius, rezultatais pagrįstus sprendimus. Dėkoju partijos bičiuliams už tuos ilgus metus kartu! Išgyvenome daug įvairių akimirkų; džiaugiamės laimėjimais, patyrėme ir pralaimėjimų, kartu augome ir keitėmės.

Nors ne kartais nuomonės ir skirdavosi, bet tik dabar tvirtai jaučiu, kad atėjo laikas judėti tolyn. Ketinu garbingai užbaigti šią Seimo kadenciją, o nuo rudens norėčiau judėti jau naujomis kryptimis. Jei turėsite kokių įdomių pasiūlymų, esu atvira susipažinti. Ypač domina mokslo ir verslo kryptys, tačiau visiems pasiūlymams svarbiausias vardiklis yra nauda visuomenei ir šaliai.

„Darbiečiams“ nusprendus dalyvauti Europos Parlamento (EP) rinkimuose, iš partijos traukiasi parlamentarė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė.

„Priėmiau sprendimą trauktis ir iš Darbo partijos. Šį sprendimą lėmė ne tik tai, kad nebesieju savo karjeros su politine veikla, bet ir tai, kad pernelyg išsiskiria mano ir partijos tarybos pozicijos svarbiausiais klausimais“, – feisbuke ketvirtadienio vakarą paskelbė I. Kačinskaitė-Urbonienė.

„Paskutinis lašas buvo sprendimas dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose tebevykstant tyrimui, kurio detalės partijai vis dar nėra žinomos“, – pridūrė ji.

Kaip Eltai teigė I. Kačinskaitė-Urbonienė, nors partinėje veikloje ji nusprendė nebedalyvauti, iš „darbiečių“ frakcijos iki Seimo kadencijos pabaigos išeiti neketina.

„Ketinu garbingai užbaigti šią Seimo kadenciją, frakcijos nesugriausiu. Bet jokioje partinėje politinėje veikloje nebedalyvausiu“, – Eltai nurodė I. Kačinskaitė-Urbonienė.

ELTA primena, kad politinės jėgos lyderis Andrius Mazuronis po ketvirtadienį vykusio partijos tarybos posėdžio pranešė, jog „darbiečiai“ EP rinkimuose dalyvaus, o partijos sąrašą ves parlamentaras Valentinas Bukauskas.

Partijos tarybos susirinkimas buvo sušauktas po to, kai antradienį „darbiečių“ būstinėje Vilniuje apsilankė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai dėl Europos prokuratūros atliekamo tyrimo, galimai susijusio su partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho veikla EP.

Kai pasigirdo Darbo frakcijos Seime seniūno Viktoro Fiodorovo svarstymai partijai „pasileisti“, A. Mazuronis pripažino, jog apie tai galvojančių yra ir daugiau.

Po to, kai partijos būstinėje teisėsauga atliko procesinius veiksmus, A. Mazuronis pareiškė ketinantis „darbiečiams“ siūlyti trauktis iš EP rinkimų.

Ketvirtadienį EP rinkimų sąrašą vesti turėjęs V. Uspaskichas savo narystę partijoje sustabdė.

Darbo partija ne kartą buvo atsidūrusi teisėsaugos akiratyje. Vadinamojoje „juodosios buhalterijos“ byloje partijai mesti kaltinimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo. Tuo metu partijos vadovas V. Uspaskichas ir šiuo metu kalintis parlamentaras Vytautas Gapšys bei kiti asmenys buvo nuteisti baudomis.

Darbo partija pripažinta kalta dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu „MG Baltic“ byloje – jai skirta daugiau kaip 300 tūkst. eurų siekianti bauda, o buvęs partietis V. Gapšys nuteistas 4 su puse metų laisvės atėmimo bausme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.