Po kratų Darbo partijos būstinėje – naujos detalės: duomenų gauta ir iš Belgijos, tiria galimą 500 tūkst. eurų pasisavinimą

Aiškėja daugiau detalių dėl Darbo partijos būstinėje vykusių kratų – Finansinių tyrimų tarnyba (FNTT) praneša atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl galimo apgaulingo svetimo turto pasisavinimo ir dokumentų klastojimo. Pasak tarnybos, tiriamos aplinkybės dėl daugiau kaip 500 tūkst. eurų dydžio Europos Sąjungos (ES) biudžeto lėšų įgijimo, kaip įtariama, neatliekant ir imituojant Europos Parlamento (EP) narių padėjėjų funkcijas. Kol kas įtarimai pareikšti vienam asmeniui.

Darbo partija, suvažiavimas, Viktoras Uspaskichas<br>M.Patašiaus nuotr.
Darbo partija, suvažiavimas, Viktoras Uspaskichas<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-29 10:47, atnaujinta 2024-03-29 11:17

Europos prokuratūros išplatintame pranešime teigiama, jog ikiteisminis tyrimas susijęs su vieno iš EP narių patarėjo pareigas ėjusių asmenų.

FNTT teigimu, įtariama, jog apgailės būdu lėšos galėjo būti įgytos 2014-2020 m. laikotarpiu.

Šių metų pradžioje gavus papildomus duomenis iš Europos deleguotųjų prokurorų biuro Belgijos Karalystėje bei kitų ES institucijų, kovo 26-28 d. atliktos kratos fizinių asmenų gyvenamosiose vietose, taip pat su veika galimai susijusių asmenų buvusioje darbo vietoje – Darbo partijos būstinėje. Apie FNTT apsilankymą partijos būstinėje paaiškėjo šią savaitę – skelbta, jog antradienį pareigūnai išsigabeno šūsnį dokumentų.

Tarnyba praneša, jog ikiteisminio tyrimo metu atliktos proceso dalyvių, įskaitant liudytojus, apklausos, toliau atliekami ir kiti didelės apimties proceso veiksmai.

Šiuo metu įtarimai pareikšti vienam fiziniam asmeniui. Tyrimui vadovaujančiam Europos deleguotam prokurorui kreipusis į teismą, įtariamajam dviem mėnesiams skirta intensyvi priežiūra, uždrausta bendrauti su konkrečiais asmenimis. Taip pat prokuroro nutarimu taikomi laikini nuosavybės teisės apribojimo veiksmai.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Europos deleguotųjų prokurorų biuras Lietuvoje

ELTA primena, kad antradienį Darbo partijos būstinėje lankėsi teisėsaugos pareigūnai ir atliko tam tikrus procesinius veiksmus. Apie tai pranešė naujienų portalas „15min“.

Nurodoma, kad tarptautinį tyrimą, kurio pagrindu pareigūnai ir lankėsi partijos būstinėje, atlieka Europos prokuratūra.

Darbo partija ne kartą buvo atsidūrusi teisėsaugos akiratyje. Vadinamojoje „juodosios buhalterijos“ byloje partijai mesti kaltinimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo. Tuo metu partijos vadovas Viktoras Uspaskichas ir šiuo metu kalintis parlamentaras Vytautas Gapšys bei kiti asmenys nuteisti baudomis.

Darbo partija pripažinta kalta dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu „MG Baltic“ byloje – jai skirta daugiau kaip 300 tūkst. eurų siekianti bauda, o buvęs partietis V. Gapšys nuteistas 4 su puse metų laisvės atėmimo bausme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.