Panevėžietę giminaitis pasmaugė dėl išgerto alaus

Ekspertai nustatė, kad praėjusį sekmadienį rasta savo bute mirusi 68 metų panevėžietė tapo žmogžudystės auka. Policijos pareigūnai sulaikė du įtariamuosius – nužudymu įtariamą jos giminaitį ir jo bičiulį, padėjusį slėpti įkalčius. Pirminiais duomenimis, moteris giminaičio pyktį užsitraukė išgėrusi jo alų.

Įtariama, kad moterį giminaitis pasmaugė supykęs dėl išgerto jo alaus.<br>M.Patašius
Įtariama, kad moterį giminaitis pasmaugė supykęs dėl išgerto jo alaus.<br>M.Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2012-07-19 18:34, atnaujinta 2018-03-18 00:19

Liepos 15 d. savo bute Panevėžyje, Parko gatvėje, rasta mirusi 68 metų moteris. Pirminės apžiūros metu išorinių smurto žymių nerasta. Panevėžio apskrities vyriausiajame policijos komisariate (toliau – Panevėžio apskr. VPK) buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Liepos 17 d. teismo medicinos ekspertai nustatė, kad moteris buvo nužudyta – pasmaugta. Tuomet ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti perkvalifikuotas į ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 1 dalį („Nužudymas“), numatančią laisvės atėmimą nuo septynerių iki penkiolikos metų.

Nusikaltimo tyrimą operatyviai pradėję Panevėžio apskr. VPK Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai jau liepos 17 d. sulaikė įtariamąjį – 34 metų moters giminaitį R. S., gyvenantį Panevėžyje, anksčiau neteistą. Po dienos sulaikytas 36-erių panevėžietis V. S., įtariamas padėjus nuslėpti įkalčius.

Įtariama, kad moteris buvo nužudyta dėl to, kad išgėrė R. S. alų. Liepos 19 d. Panevėžio miesto apylinkės teismas įtariamajam R. S. skyrė kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams. Tyrimui vadovauja ir jį kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.