Teismas įpareigojo panevėžietį nesilankyti alaus baruose

Teismo įpareigojimas, kurį išgirdo 59-erių panevėžietis

Ligoninėje sužalotajam buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis.<br>M. Patašiaus nuotr. iš archyvo
Ligoninėje sužalotajam buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis.<br>M. Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Feb 15, 2013, 1:05 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 8:47 PM

Tiek metų atidėtas V. Alešiūnui skirtos bausmės vykdymas. Už netyčinę žmogžudystę 2 m. 6 mėn. nelaisvės nuteistas panevėžietis Vincentas Alešiūnas džiaugėsi, kad jam neteks sėsti už grotų.

Vyro nenuliūdino ir teismo įpareigojimas nesilankyti alaus baruose.

„Jei norėsiu, alaus nusipirksiu prekybos centre. Aš jau ir pats po šio įvykio nebeeinu į barus. Nebus alaus, galiu gerti ir vandenį“, - išklausęs nuosprendį sakė 59-erių vyras.

Bendrovės „Panevėžio specialusis autotransportas“ darbininkas V. Alešiūnas buvo teisiamas už tai, kad alaus bare jo stumteltas neblaivus vyras pargriuvo ir sunkiai susižalojo galvą. Po dienos nelaimėlis ligoninėje mirė.

Incidentas įvyko praėjusių metų gegužės mėnesį. V. Alešiūnas pasakojo, kad apie 16 valandą grįžęs iš darbo, jis nuėjo į Molainių gatvėje esantį alaus barą.

Ten išgėrė kelis bokalus alaus, Paskui išėjo į lauką parūkyti. Grįžęs į vidų pamatė, kaip iš matymo pažįstamas vyras pastatė ant stalo tuščią V. Alešiūno bokalą. Jame prieš tai dar buvo likę alaus.

V. Alešiūnas nusipirko kitą bokalą. O išeidamas iš baro prie durų pamatė stovintį jo alaus gėrėją. Praeidamas jam trinktelėjo. Šis neišsilaikė ant kojų ir smarkiai trenkėsi į grindis.

Ligoninėje sužalotajam buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis. Jis dėl patirtos galvos traumos mirė.

Teismas nustatė, kad V. Alešiūnas nenorėjo nužudyti nuolatinio alaus baro lankytojo. Jo gyvybė nutrūko dėl teisiamojo neatsargumo.

Teismo sprendimu, V. Alešiūnas mirusiojo žmonai turės atlyginti 10 tūkstančių litų turtinės ir neturtinės žalos. Dar 2500 litų jam reikės sumokėti Valstybinei ligonių kasai už nelaimėlio gydymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.