Autobuso vairuotojas nesuvokia, kaip močiutė su anūke atsidūrė po ratais

Vilniaus autobusų parko darbuotojai teigia esantys sukrėsti vakarykštės tragedijos, kai maršrutinis autobusas sekmadienį pervažiavo per pėsčiųjų perėją ėjusius du žmones.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2014-01-20 10:30, atnaujinta 2018-02-17 08:28

Į avariją patekusiam vairuotojui autobusų parko vadovybė šiandien leido nesėsti prie vairo. Kolegos pasakoja, kad jis darbe nebuvo naujokas – autobusą vairuoja jau kelerius metus.

„Daug žinių apie tą avariją neturime, vadovybė nieko neinformuoja. Dirbame čia jau keliasdešimt metų, tačiau tokios tragedijos, kad autobusas pervažiuotų žmonių galvas, dar tikrai nebuvo.

Būna, kad žmogus paslysta, pervažiuoja kojas, ką nors prispaudžia. Tačiau tokios baisios avarijos dar tikrai nebuvo“, – pasakojo pavardės nenorėję minėti autobusų parko darbuotojai.

Pirmadienį apie vakarykštę tragediją diskutuoja daugelis autobusų parko darbuotojų: nuo vairuotojų iki šaltkalvių. Visi svarsto, kas buvo tikrasis tragedijos kaltininkas – ar pėsčiųjų nepastebėjęs vairuotojas, ar žuvusiosios.

Vakar žmones suvažinėjęs autobuso vairuotojas iškart po avarijos atrodė nusiminęs, tačiau jis gebėjo bendrauti su pareigūnais, nebuvo praradęs amo.

Vilniaus viešojo transporto vadovas Gintaras Nakutis portalui lrytas.lt sakė, kad jei po dienos ar dviejų vairuotojas neatsigaus, jam bus skirtos papildomos poilsio dienos.

„Vairuotojas jaučiasi blogai. Jam šokas, – sakė įmonės vadovas. – Vairuotojas pas mus dirba nuo 2005 m. Jis turi patirties. Juo labiau kad eismo sąlygos buvo neblogos, greitis nebuvo didelis. Jei jis būtų kliudęs žmones priekine autobuso dalimi, būtų viskas aiškiau. O dabar vairuotojas tvirtina, kad jam įvažiuojant į pėsčiųjų perėją joje nebuvo žmonių, ant šaligatvio arti gatvės jis taip pat jų nematė.“  

Nelaimė įvyko apie 15 val. Laisvės prospekto ir Rygos gatvių sankryžoje. Pirminiais duomenimis, šviesoforu reguliuojamoje sankryžoje sukęs 46-ojo maršruto autobusas partrenkė per perėją ėjusias mažametę mergaitę ir jos močiutę. Sunkiasvorio autobuso ratai pervažiavo abu kūnus.

Policijos pareigūnai nustatė, kad žuvo 70 metų moteris ir 8 metų jos anūkė.

Į įvykio vietą skubiai atvyko medikai, bet aukos jau buvo mirusios. Pagalbos prireikė mergaitės tetai ir motinai – garbaus amžiaus moters dukrai, – kuri skubiai atlėkė į nelaimės vietą. Ją ištiko šokas.

Aiškėja tragiškos nelaimės aplinkybės. Autobuso keleiviai teigė matę, jog sukdamas į sankryžą vairuotojas žiūrėjo į kairę pusę, todėl lemiamu momentu galėjo nepastebėti iš dešinės pusės į gatvę įžengusių pėsčiųjų.

Kartu su žuvusiomis vilnietėmis per gatvę ėjo dar viena moteris. Ją apklausus turėtų paaiškėti, kuria dalimi – priekiu ar šonu – autobusas iš tiesų parbloškė pėsčiąsias. Kraupią nelaimę mačiusi moteris kol kas į pareigūnų klausimus negali atsakyti dėl patirto šoko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.