Skerdynes Kėdainių rajone surengęs medkirtys išgirdo nuosprendį

Tačiau jis dėl išžaginimo neprisipažino ir dėl šio nusikaltimo teismas vyrą išteisino.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2014-03-21 14:37, atnaujinta 2018-02-15 05:41

Pagrindiniu visą šalį sukrėtusios istorijos veikėju medkirčiu dirbęs V.Zaikinas tapo 2012-ųjų rugsėjo 9-ąją, kai nuo jo dūrių peiliu krito du gerokai vyresni vyriškiai ir jauna moteris, auginusi du mažamečius vaikus. Moterį kėdainiškis nudūrė, kai ši atsisakė lytiškai santykiauti. Vėliau V.Zaikinas ją vis tiek išniekino.

Tačiau jis dėl išžaginimo neprisipažino ir dėl šio nusikaltimo teismas vyrą išteisino.

Dėl šio kaltinimo teisiamasis visą laiką atkakliai neigė kaltę. Apie žudynes jis pateikė daugiau detalių, tačiau nagrinėjant bylą teisme skundėsi ir atminties sutrikimu. Kėdainiškis niekaip negalėjo suvokti, kodėl alus atėmė sveiką jo nuovoką.

Bylą Kauno apygardos teisme buvo nuspręsta nagrinėti ne viešuose teismo posėdžiuose.

Pirmiausia nuo V.Zaikino dūrių ilgu peiliu krito Margininkų kaime (Kėdainių r.) gyvenę broliai 45 metų Audrius ir 48 metų Vidas Petrauskai. Pastarasis rastas negyvas minkštasuolyje. Peilio dūriai buvo matyti kakle ir krūtinėje, jam smogta mažiausiai 7 kartus.

Įtariamasis prisipažino, kad pirmiausia susipyko būtent su V.Petrausku ir paminėjo dvi galimas konflikto priežastis, tačiau visų įvykių negalėjo gerai prisiminti.

Pasak V.Zaikino, jis mėgo „Šnekorių“ alų, tačiau sugėrovas jam įpylė „Soprano“ alaus. Įtariamasis prasitarė, kad vyriškį galėjo nužudyti, nes šis įkyriai reikalavo duoti cigaretę, nors pats turėjo rūkalų.

A.Petrauskas tuo metu buvo išėjęs atnešti daugiau alaus. Grįžęs ir išvydęs minkštasuolyje brolio kūną pasileido bėgti. Žudikas jį nusivijo iš paskos ir nesunkiai pavijo.

„Pamaniau, kad jis praneš policijai, jeigu paliksiu gyvą“, – vėliau tyrėjams aiškino kėdainiškis. Negyvas A.Petrauskas buvo aptiktas namo koridoriuje, o ekspertai ant jo kūno rado 29 sužalojimus.

Apspangęs V.Zaikinas dar sumanė užeiti pas tame pačiame name gyvenusią 20 metų Deimantę Staniulytę. Įėjimas į jos būstą – iš kitos namo pusės. Moters sugyventinis Nerijus Petrauskas yra nužudytųjų brolio Zenono Petrausko sūnus.

Pora augino 2 metų berniuką ir metais vyresnę mergaitę. Vaikų motina buvo nužudyta jų akyse.

Po darbų grįždamas namo N.Petrauskas kieme sutiko žudiką.

„Nepyk, papjoviau tavo bobą“, – pastarojo pasakytus žodžius prisiminė N.Petrauskas. Jis nubėgo pas kaimynus prašyti pagalbos ir iškvietė policijos pareigūnus.

Apžiūrėję D.Staniulytės nužudymo vietą kriminalistai žvilgtelėjo į gretimą kambarį ir nustėro – ten jie išvydo dviejų žmonių kūnus.

D.Staniulytė mirė nuo 39 dūrių ir sumušimų visame kūne. V.Zaikinas užsimanė lytiškai santykiauti, o kai jauna moteris pasipriešino, įsiutęs užpuolikas ir ją subadė peiliu.

Grįžęs namo V.Zaikinas pavalgė ir nuėjo miegoti. Jį pažadino įtariamojo pėdsakus susekę kriminalistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.