Dingusių R. Baranausko ir V. Antonovo pėdsakai – Rusijoje

Jungtinės Karalystės Karūnos prokuratūra negali atsakyti, kur šiuo metu yra įtariamieji Raimondas Baranauskas ir Vladimiras Antonovas, kuriuos dviejų instancijų šios valstybės teismai yra sutikę perduoti Lietuvai. Tokia informacija pasiekė Lietuvos Generalinę prokuratūrą. Lrytas.lt žiniomis, verslininkai pabėgo į Rusiją. Šioje šalyje jau kurį laiką slapstosi Vladimiras Romanovas, kurį taip pat siekia susigrąžinti Lietuvos teisėsauga.

Anot prokurorų, V.Antonovas ir R.Baranauskas išvyko iš Jungtinės Karalystės pažeisdami jiems skirtas kardomąsias priemones.<br>T.Bauro nuotr.
Anot prokurorų, V.Antonovas ir R.Baranauskas išvyko iš Jungtinės Karalystės pažeisdami jiems skirtas kardomąsias priemones.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-07-03 16:27, atnaujinta 2017-10-28 04:22

Mūsų valdžios struktūros šią savaitę sužinojo, kad R.Baranauskas Šveicarijos banke laikė daugiausia pinigų iš visų Lietuvos piliečių – 60 milijonų eurų.

R.Baranauskas ir V.Antonovas pasinaudojo aplinkybėmis, kad britai pastarosiomis savaitėmis susilpnino išvykstančiųjų iš šalies kontrolę. Abiejų, preciziškai detaliai vykdytų, teisminių nagrinėjimų metu buvo pripažinta, kad Lietuvos prokurorai pateikė teismams visus reikiamus dokumentus ir išsamiai pagrindė savo prašymą perduoti įtariamuosius Lietuvai. Bylos teisminio nagrinėjimo Jungtinėje Karalystėje metu vyko ir tebevyksta aktyvus bendradarbiavimas su šios valstybės teisėsauga, įskaitant ir priminimus apie tai, kad Lietuvoje teismas yra nusprendęs, kad šie asmenys turėtų būti suimti, todėl šiandien susidariusi situacija vertinama kaip didelė ir apmaudi Jungtinės Karalystės teisėsaugos nesėkmė. Jungtinės Karalystės institucijos taip pat informavo, kad ėmėsi visų veiksmų užtikrinant, kad susidariusi situacija būtų išsiaiškinta ir nagrinėjimas teisme būtų baigtas patenkinant Lietuvos prokuratūros prašymą. Ikiteisminis tyrimas dėl banko „Snoras“ galimo turto pasisavinimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo ir pinigų plovimo buvo pradėtas 2011 m. lapkričio 14 d. Šių asmenų atžvilgiu buvo išduoti ir dabar galiojantys Europos arešto orderiai. Šių metų gegužės 6 dieną Jungtinės Karalystės Aukštasis teismas paliko galioti dar 2014 metų sausio mėnesį Vestminsterio Magistratų teismo priimtą sprendimą, kuriuo buvo pilnai patenkintas Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros prašymas perduoti nusikalstamomis veikomis įtariamus verslininkus Lietuvai. Po šio teismo sprendimo įtariamieji pasinaudojo galimybe atidėti jų perdavimo Lietuvai procedūrą, pateikdami prašymus leisti jiems pateikti teismui dar vieną skundą aukščiausios instancijos teismui. Tačiau Jungtinės Karalystės teisėsaugai nespėjus priimti sprendimo, ar toks prašymas turėtų būti tenkinamas, ir tinkamai neužtikrinus šių asmenų buvimo vietos kontrolės, įtariamieji, turimomis žiniomis, išvyko iš Jungtinės Karalystės pažeisdami jiems skirtas kardomąsias priemones. Gavus informaciją apie tai, kad įtariamųjų vieta nežinoma, Generalinėje prokuratūroje, bendradarbiaujant su FNTT ir atsakingais už asmenų paiešką pareigūnais, priimti sprendimai dėl būtinų procesinių veiksmų ir kitų priemonių šiame ikiteisminiame tyrime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.