Šiauliuose tėvo pagrobta mergaitė grąžinta motinai

Ketvirtadienį Šiaulių apskrities policijos pareigūnai atliko kratą Šiauliuose, Žaliūkių gatvėje, esančiame gyvenamajame name, per kurią rado nuo motinos slepiamą septynmetę mergaitę.

Motina atgavo iš jos pagrobtą dukrą.<br>lrytas.lt nuotr.
Motina atgavo iš jos pagrobtą dukrą.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2015-07-16 13:54, atnaujinta 2017-10-25 21:27

Ši mergaitė buvo ieškoma siekiant ją perduoti motinai ir taip įvykdyti gegužės 5-osios Šiaulių apygardos teismo nutartį.

Šiuo teismo sprendimu buvo panaikinta pernai nustatyta laikina mergaitės bendravimo su motina tvarka ir paliktas galioti nepakeistas 2013-ųjų lapkričio 15-osios Šiaulių apylinkės teismo sprendimas dėl vaikų gyvenamosios vietos nustatymo su jų mama.

Buvęs moters sutuoktinis, žinodamas apie šią nutartį, nevykdė įsiteisėjusio teismo sprendimo ir neperdavė savo mažametės dukros motinai.

Tokie šiauliečio veiksmai buvo kvalifikuojami kaip trukdydamas vykdyti teisingumą.

Įtarus, kad 31-nerių metų vyras padedant savo tėvams pagrobė mergaitę, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vaiko pagrobimo bei teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo.

Šį tyrimą pradėję pareigūnai paskelbė mergaitės paiešką. Liepos 10-ąją Šiaulių apylinkės teismas priėmė nutartį ieškomos mažametės senelių namuose bei pagalbinėse patalpose atlikti kratą.

Kadangi pareigūnai gera valia į namus įleisti nebuvo, laukujėms durims atverti teko prašyti ugniagesių pagalbos.

Per kratą ieškoma mergaitė ir jos tėvas buvo rasti užsibarikadavę namo palėpėje.

Septynmetė buvo perduota kartu su pareigūnais buvusiems motinai, psichologei bei Vaikų teisių apsaugos skyriaus atstovui. Mažametė buvo palydėta į ligoninę sveikatos būklei įvertinti.

Mergaitės tėvui pareikšti įtarimai dėl vaiko pagrobimo bei teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo. Įtarimai dėl vaiko pagrobimo bus pareikšti ir mergaitės seneliams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.