Įkaušusi šiaulietė bandė išmelžti savo sužadėtinį

Kelias paras girtavusi kompanija sumanė numelžti 31 metų šiaulietės sužadėtinį ir sukurpė istoriją apie pagrobimą. Kriminalistams pakako keturių valandų, kol išaiškino melą ir sučiupo išpirkos prašytojus.

Girta kompanija bandė išmelžti 10 tūkstančių eurų.<br>M.Astrausko asociatyvi nuotr.
Girta kompanija bandė išmelžti 10 tūkstančių eurų.<br>M.Astrausko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2015-11-13 15:18, atnaujinta 2017-10-04 13:59

Sumaištis kilo ketvirtadienio rytą, kai į policiją kreipėsi klaipėdietis. Sunerimęs vyras pranešė, kad prieš kelias dienas keturi nepažįstamieji Šiauliuose pagrobė gatve ėjusią sužadėtinę ir reikalauja išpirkos.

Pagrobėjai su klaipėdiečiu bendravo SMS žinutėmis. Jie tikino, kad pagrobtoji išgabenta į užmiestyje esančią sodybą, o už ją paprašyta sumokėti 10 tūkstančių eurų išpirką.

Kriminalistai gana greitai nustatė, kur galėtų būti nukentėjusioji. Apytikslę vietą pavyko nustatyti pagal pagrobtosios moters mobiliojo ryšio telefono prisijungimus prie bazinių antenų. Išaiškinta, kad ji yra tarp Gruzdžių ir Verbūnų (Šiaulių r.) gyvenviečių.

Apklausę vietinius gyventojus kriminalistai sužinojo, kad pagrobtoji su keliais vyrais lankėsi kaimo parduotuvėje. Galiausiai pavyko prisiskambinti ir pačiai nukentėjusiajai.

Tačiau pareigūnus pribloškė jos žodžiai – moteris pareiškė, kad jos ieškoti nereikia, pati grįš namo. Po to ji patikino besisvečiuojanti pas tetą, nurodė neegzistuojančio kaimo pavadinimą ir išjungė telefoną.

Pareigūnai spėliojo, gal moteris atsisakė pagalbos, nes ją privertė pagrobėjai. Tiesa ėmė aiškėti, kai telefonu atsiliepęs vyriškis pasakė, kur yra dingusioji.

Į Lygudų (Šiaulių r.) kaimo sodybą atlėkę kriminalistai rado apgirtusią ir traukiančią cigaretės dūmą. Moteriai buvo nustatytas lengvas (0,5 promilės), o jos 34 metų bičiuliui – sunkus (2,75 promilės) girtumas. Šiaulietė prisipažino, kad buvo vartojusi ir kvaišalų.

Netrukus paaiškėjo, kad visa istorija buvo išgalvota. Šią vasarą su vyru išsiskyrusi moteris susirado naują gyvenimo draugą. Juo tapo užsienyje uždarbiavęs klaipėdietis.

Lapkričio 1-ąją moteris susižadėjo su naujuoju draugu. Tačiau planus sujaukė šiaulietei iš Lygudų kaimo paskambinęs kitas sužadėtinis.

Atvažiavusi į svečius moteris kelias dienas gėrė, kol kompanija sumanė prasimanyti pinigų. Apgirtę vyriškiai ėmė atakuoti klaipėdietį SMS žinutėmis – pranešė apie pagrobimą. Tačiau jie nesitikėjo, kad šis sužadėtinės ims ieškoti su policijos pareigūnais.

Tokia atomazga kriminalistų pernelyg nenustebino, nes moterį bandymas meluoti įklampino nebe pirmą kartą. Prieš kelerius metus šiaulietė pranešė, kad ją bute žagino du vyrai. Per ikiteisminį tyrimą paaiškėjo, kad moteris melavo, todėl pati buvo patraukta baudžiamojon atsakomybėn.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.