Džiaugsmas dėl rastas piniginės Rusijos piliečiui truko neilgai

Banko poskyryje rastą piniginę pasisavinęs 55 metų Rusijos pilietis radiniu džiaugėsi neilgai. Svetimą daiktą pasisavinusiam vyrui pareikšti įtarimai dėl vagystės.

Banko poskyryje rastą piniginę pasisavinęs 55 metų Rusijos pilietis radiniu džiaugėsi neilgai.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Banko poskyryje rastą piniginę pasisavinęs 55 metų Rusijos pilietis radiniu džiaugėsi neilgai.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2015, 9:25 AM, atnaujinta Oct 1, 2017, 9:38 AM

Piniginę su dviejų bankų mokėjimo kortelėmis ir 200 eurų vilkiku krovinį į Latviją vežęs Kaliningrado srities gyventojas ant Šiaulių teritorinės muitinės Kalvių kelio poste esančio Medicinos banko poskyrio palangės rado gruodžio 2-osios naktį.

Apie radinį vilkiko vairuotojas niekam nepranešė.

Piniginės jos savininkas 50 metų Kuršėnų (Šiaulių r.) gyventojas pasigedo apie ketvirtą valandą nakties grįžęs į namus iš Latvijos.

Vyras spėjo, kad piniginę tikriausia bus palikęs Medicinos banko Kalvių poskyryje, kur pirko kelių vinjetę.

Kuršėniškis sėdo į automobilį ir nuvažiavo į banko poskyrį, tačiau savo piniginės neberado. Tada vyras kreipėsi į policiją.

Pareigūnams kuršėniškis nurodė, kad po jo pirkti vinjetės prie langelio buvo priėjęs į Latviją vykstančio vilkiko vairuotojas. Piniginės netekęs vyras policijai nurodė ir vilkiko, kurį vairavo šis rusiškai kalbėjęs vyras, numerį.

Tyrimą pradėjęs Joniškio rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininkas Andrius Klimčukas operatyviai susisiekė su Valstybės sienos apsaugos tarnyba ir paprašė jų pagalbos.

Tos pačios dienos vakare, apie 22 val., kriminalistams buvo pranešta apie Kybartų kontrolės poste sulaikytą iš Latvijos į Rusiją vykstantį vilkiką, kurį vairuojamas joniškiečių ieškomas asmuo.

Per apžiūrą vilkiko vairuotojo drabužių kišenėje buvo rasta Lietuvos piliečio piniginė, o joje: savininko asmens dokumentai, banko bei kitos kortelės ir pinigai.

Kaliningrado srities gyventojas teisinosi, kad jis rastą piniginę ketino atiduoti policijos pareigūnams, tačiau važiuodamas per Lietuvą taip ir nerado policijos komisariato.

Toks vairuotojo pasiteisinimas pasirodė neįtikinamu – vyrui pareikšti įtarimai dėl vagystės.

„Labai klysta žmonės, manydami, kad radinys yra jo nuosavybė. Svetimo daikto pasisavinimas traktuojamas kaip jo vagystė“, – sakė Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudau Gailutė Smagriūnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.