Sulaikyti šeši Trakų policininkai: įklampino naminė degtinė

Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Imuniteto valdybos pareigūnai pirmadienio rytą sulaikė šešis Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariato pareigūnus, kurie įtariami piktnaudžiavimu tarnyba ir vagystėmis.

Šeši Trakų policininkai įtariami nusikaltimais, jie sulaikyti.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Šeši Trakų policininkai įtariami nusikaltimais, jie sulaikyti.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2015, 10:47 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 9:39 PM

Pareigūnų grobiu, kaip įtariama, tapo ne kas kitas, o naminės degtinės fabrikėlis su visu jo turiniu. Jį pareigūnai turėjo sunaikinti, tačiau pasisavino.

Naminės degtinės bravoras buvo aptiktas lapkričio 16 dieną Trakų rajone, Paluknio seniūnijoje, Pakrempės kaime.

Tąkart rajono policijos pareigūnai buvo gavę pranešimą, kad nuošalioje miško masyvo vietoje netoli Pakrempės kaimo žmonės pastebėjo naminės degtinės „fabrikėlį“ ir ten besidarbuojantį vyrą, kuris ruošėsi virti naminę degtinę – kūreno ugnį po katilu.

Kaip vėliau gyrėsi Vilniaus vyriausiasis policijos komisariatas, netikėtai pasirodę pareigūnai sugriovė visus 1961 metais gimusio vyro planus, jis neteko aparato naminei degtinei gaminti, daugiau nei tonos jau paruošto raugo.

Juos ir turėjo sunaikinti pirmadienio rytą Trakų rajono policijos komisariato patalpose sulaikyti pareigūnai. Kol kas tik dėl jiems vieniems žinomų priežasčių jie nusprendė pasielgti kitaip, tačiau įkliuvo savo kolegoms.

Tarp sulaikytųjų yra Trakų rajono policijos komisariato Prevencijos poskyrio viršininkas Tadas Burba ir keturi jo pavaldiniai, taip pat vienas kriminalinės policijos pareigūnas.

Pareigūnams pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo ir vagystės, taip pat dėl įvykio pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas neatmeta galimybės, kad Trakų policijos komisariate yra ir daugiau pareigūnų, kurie nusižengė tarnybinei etikai, tačiau, kiek jų yra, turėtų paaiškėti baigus patikrinimą.

Sulaikytus pareigūnus planuojama nušalinti nuo pareigų. Pasak E.Jablonsko, sulaikytieji yra įvairaus amžiaus, jų tarnyboje praleistas laikas taip pat įvairus. 

Stebėti šiuos pareigūnus jų kolegos pradėjo beveik prieš metus, kai buvo gauti pranešimai, jog apie policijos planuojamus reidus prieš naminės degtinės gamintojus šie yra iš anksto įspėjami.

Nors pareigūnai kol kas sulaikyti tik dėl vieno epizodo, jų kolegos neatmeta galimybės, kad panašiai policininkai yra pasielgę ir anksčiau.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Policijos departamento Imuniteto valdyba, jį kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.