Teismas nuo pareigų nušalino du Trakų policininkus

[[ge:lrytas:lrytas:2759489]]

Teismas nuo pareigų nušalino piktnaudžiavimu ir vagyste įtariamus Trakų policininkus.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Teismas nuo pareigų nušalino piktnaudžiavimu ir vagyste įtariamus Trakų policininkus.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2015, 2:06 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 5:33 AM

Teismo nutartimi nuo pareigų nušalintas Trakų rajono policijos komisariato Prevencijos poskyrio viršininkas Tadas Burba ir šio poskyrio vyresnysis tyrėjas Jonas Banuškevičius.

„Tik dėl dviejų policininkų kol kas buvo kreiptasi, dėl kitų kol kas netikslinga. Jeigu yra pateikti įtarimai, dar nereiškia, kad kaltas. Kad kaltas, turi pasakyti teismas“, – BNS ketvirtadienį sakė ikiteisminį tyrimą kuruojantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Remigijus Matevičius.

Byloje įtarimai pateikti šešiems policininkams. Kreipdamasis į teismą dėl nušalinimo, prokuroras atsižvelgė į įtariamųjų rangą, vaidmenį galimai darant nusikaltimą.

Visiems pareigūnams – ir nušalintiems nuo pareigų, ir ne – skirti rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Kaip skelbta, Policijos departamento Imuniteto valdybos pareigūnai pirmadienio rytą sulaikė šešis Trakų rajono policijos komisariato pareigūnus, jie įtariami piktnaudžiavimu tarnyba ir vagystėmis.

Pareigūnai įtariami, kad piktnaudžiaudami tarnyba pasisavino daiktus, kurie turėjo būti sunaikinti.

Trakų policija buvo gavusi anoniminės informacijos, kad Paluknio seniūnijoje, Pakrempės kaime, gaminama naminė degtinė. Nuošalioje miško masyvo vietoje, netoli Pakrempės kaime, aptiktas fabrikėlis ir ten besidarbuojantis vyras. Rasta tona raugo.

Įtariama, kad policininkai nesunaikino šio naminės degtinės fabrikėlio, nors tai turėjo padaryti.

Policijos departamento Imuniteto skyriaus vadovas Elanas Jablonskas per spaudos konferenciją Vilniuje sakė, kad pareigūnai buvo stebimi maždaug metus. Iš pradžių pradėtas žvalgybinis tyrimas, vėliau – ikiteisminis tyrimas.

„Įtariama, kad daiktus jie apiformindavo kaip sunaikintus, o patys pasisavino“, – sakė E.Jablonskas.

Taip pat įtariama, kad dalis šių pareigūnų informuodavo nelegalia veikla užsiimančius asmenis apie galimus policijos reidus ir patikrinimus, teikdavo jiems informaciją, pas vieną iš šių asmenų rasta naminės degtinės, jam gresia administracinė atsakomybė.

Pirmadienio rytą sulaikytas Trakų rajono policijos komisariato Prevencijos poskyrio viršininkas T.Burba ir keturi jo pavaldiniai, taip pat vienas kriminalinės policijos pareigūnas.

Tarp sulaikytųjų yra įvairaus amžiaus ir turinčių įvairų stažą – vieni jau buvo sulaukę pensinio pareigūno amžiaus, kiti dirbo neseniai.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas Policijos departamento Imuniteto valdyboje, jį kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.