Panevėžyje dėl žmonos terorizavimo nuteistas Sirijos pilietis

Panevėžyje nuosprendį išgirdo Sirijos pilietis F. M. R. Vokietijoje gyvenantis 46 metų vyras pripažintas kaltu dėl savo žmonos, kilusios iš Panevėžio, terorizavimo.

Panevėžyje dėl žmonos terorizavimo nuteistas Sirijos pilietis<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Panevėžyje dėl žmonos terorizavimo nuteistas Sirijos pilietis<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2016, 2:33 PM, atnaujinta Jun 5, 2017, 11:18 PM

Panevėžio teisėsaugos pareigūnų pagalbos moteris paprašė pernai rudenį. Ji teigė, kad iš Vokietijos, kur pastaraisiais metais gyveno su sutuoktiniu F. M. R., pabėgo neapsikentusi jo psichologinio ir fizinio smurto. Esą, jis ne kartą prieš žmoną smurtavo, grasino ją nužudyti, jei nuspręstų su juo nebegyventi.

Netrukus po to, kai panevėžietė grįžo į tėvynę, Panevėžyje pasirodė ir jos sutuoktinis F. M. R. Ieškodamas žmonos jis lankėsi pas jos giminaičius, o kartą bandė patekti į butą, kuriame ji gyvena. Kadangi įsibaiminusi moteris durų neatidarė, vyras spardydamas duris šūkavo, kad ją nužudys. Iškviesti policijos pareigūnai užsienietį sulaikė.

Dėl žmogaus terorizavimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, o jam vadovavo Panevėžio miesto apylinkės prokuratūros prokurorė Rima Matulionienė.

Ir ikiteisminio tyrimo metu, ir bylą nagrinėjant teisme, F. M. R. savo kaltės nepripažino ir teigė, kad žmonos Lietuvoje ieškojo, nes ją myli ir nori parsivežti atgal į namus Vokietijoje.

Vasario 29 dieną Panevėžio miesto apylinkės teismas F. M. R. pripažino kaltu dėl sutuoktinės terorizavimo ir skyrė jam 5 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Kadangi į bausmės laiką buvo įskaitytas laikotarpis, kurį teisiamasis praleido būdamas suimtas nuo pernai rugsėjo, F. M. R. buvo paleistas teismo salėje.

Toks teismo nuosprendis nustebino ir nukentėjusiąją, ir valstybinį kaltinimą palaikiusią prokurorę R. Matulionienę. Per baigiamąsias kalbas ji teismo buvo prašiusi F. M. R. už moters terorizavimą skirti 1 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Baudžiamasis kodeksas už šią veiką numato iki 4 metų laisvės atėmimo.

Ar skųs pirmos instancijos teismo nuosprendį, prokurorė nuspręs išsamiau su juo susipažinusi. Šiuo metu prokurorė kartu su Migracijos departamento atstovais aiškinasi, ar paleistam į laisvę F. M. R. galėtų būti pritaikytas įpareigojimas išvykti iš Lietuvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.