STT tyrimą dėl D. Gineikaitės baigė, lemiamas žodis – prokurorui

Specialiųjų tyrimų tarnyba baigė ikiteisminį tyrimą dėl buvusios Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktorės 34 metų Daivos Gineikaitės girtumo fakto nuslėpimo. Apie tai naujienų portalui lrytas.lt pranešė STT atstovė spaudai Jurgita Razmytė.

D.Gineikaitės bylos likimą artimiausiu metu spręs Generalinė prokuratūra.<br>G.Bitvinsko nuotr.
D.Gineikaitės bylos likimą artimiausiu metu spręs Generalinė prokuratūra.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2016, 12:50 PM, atnaujinta May 21, 2017, 2:28 PM

Byla dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimo perduota Generalinei prokuratūrai. Sprendimą, ar byla keliaus į teismą, priims prokuroras Gintas Ivanauskas. Jis pareiškė, jog sprendimą priims peržiūrėjęs bylos medžiagą. Tai gali užtrukti dar ne vieną dieną.

„Jei prokuratūra nuspręs grąžinti bylą, tęsime tyrimo veiksmus“, – pasakojo J.Razmytė.

Įtarimai byloje pareikšti ne tik D.Gineikaitei, bet ir jos įklampintiems medikams – Kauno klinikinės ligoninės (KKL) direktoriui Gediminui Abeciūnui ir jo pavaduotojui Kastyčiui Grigoniui.

2015 metų gruodžio 19 dieną Kaune sukėlusi avariją D.Gineikaitė įpūtė į policijos alkoholio matuoklį 1,66 promiles (vidutinis girtumo laipsnis). Ji puolė skambinti telefonu. Anot liudininkų, nevilties apimta moteris šaukė: „Ištrauk mane!“ Išaiškėjo, kad NŽT vadovė po avarijos skambino G.Abeciūnui.

Tą pačią dieną ji, nesutikdama su matuoklio parodymais, davė kraują KKL. STT pareigūnai aptiko du D.Gineikaitės kraujo mėginius: viename buvo alkoholio, o kitame – ne. Manoma, kad kitą dieną blaivi valdininkė nuvyko duoti kraujo antrą kartą tam, kad mėginiai būtų apkeisti.

Tolesnių įvykių scenarijus galėjo būti toks: G.Abeciūnas, pažįstantis D.Gineikaitę dar nuo tų laikų, kai ji dirbo Kauno savivaldybėje juriste ir kuravo sveikatos sritį, esą susisiekė su K.Grigoniu, o pastarasis paskambino KKL Priėmimo, skubios pagalbos ir traumų skyriaus laikinajam vedėjui Artūrui Šulniui.

Naujienų portalui lrytas.lt pasiteiravus A.Šulniaus, ar jam telefonu skambino KKL direktoriaus pavaduotojas K.Grigonis ir liepė sukeisti kraujo mėginius, gydytojas išliko paslaptingas: „Pareigūnams pažadėjau, kad nieko nepasakosiu.“ Visi trys įtariamieji savo kaltę neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.