Daivos Gineikaitės skandalas dar nebaigtas: baudžiamoji byla keliaus į teismą

Daivos Gineikaitės girtumo slėpimo istorijoje pagrindinė skandalo herojė ir ja rūpinęsi Kauno medikai išlipo sausi iš balos administracinėje byloje dėl melagingų parodymų teikimo, bet tai – toli gražu ne viskas. Baudžiamosios bylos dėl piktnaudžiavimo numarinti neketinama, dar daugiau – 2017 metų pradžioje ją planuojama perduoti į teismą.

D.Gineikaitė ir ja rūpinęsi medikai jau greitai turėtų sėsti į teisiamųjų suolą dėl piktnaudžiavimo ir kurstymo piktnaudžiauti.<br>M.Patašiaus nuotr.
D.Gineikaitė ir ja rūpinęsi medikai jau greitai turėtų sėsti į teisiamųjų suolą dėl piktnaudžiavimo ir kurstymo piktnaudžiauti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2016, 4:04 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:45 PM

Apie tai naujienų portalui lrytas.lt pranešė Specialiųjų tyrimų tarnybos Viešųjų ryšių skyriaus viršininkė Renata Saulytė.

„Byloje pasikeitė prokurorai. Naujas prokuroras pareikalavo papildomų duomenų. Kitų metų pradžioje bylą ketinama perduoti į teismą“, – pasakojo R.Saulytė.

Šiuo metu byloje dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir kurstymo piktnaudžiauti yra penki įtariamieji – D.Gineikaitė, ir Kauno klinikinės ligoninės medikai, direktorius Gediminas Abeciūnas, jo pavaduotojas Kastytis Grigonis, gydytojas ortopedas Artūras Šulnius, slaugytoja Salomėja Skersienė.

Praėjo lygiai metai nuo D.Gineikaitės sukeltos avarijos ir girtumo slėpimo skandalo pradžios – 2015 metų gruodžio 19 dieną ji, įpūtusi į policijos alkoholio matuoklį 1,66 promiles (vidutinis girtumo laipsnis), puolė karštligiškai ieškoti pagalbos, skambino pažįstamiems, tarp jų – ir G.Abeciūnui.

Netrukus buvo užsukta karuselė – G.Abeciūnas susisiekė su savo pavaduotoju K.Grigoniu, o pastarasis paskambino Priėmimo skyriuje budėjusiam, tiesiogiai jam pavaldžiam gydytojui A.Šulniui ir pasakė: atvyks ligoninės „vado“ žmogus, kurį reikia „kultūringai aptarnauti“.

Išaiškėjo, kad D.Gineikaitė kraują davė du kartus – tą pačią dieną ir sekančią dieną, jau išsiblaiviusi.

Kompromituojantį mėginį su promilėmis teisėsaugos pareigūnai aptiko Kauno rajone, netoli nuo slaugytojos S.Skersienės namų esančioje šiukšliadėžėje.

A.Šulnius tvirtino veikęs savarankiškai, ligoninės vadovai jo esą neįtakojo, nors teisėsaugos dokumentuose teigiama priešingai.

Administraciniame procese dėl melagingų parodymų teikimo nubaustas tik A.Šulnius ir jo nurodymus dėl antro kraujo paėmimo vykdžiusi slaugytoja S.Skersienė. Kaltę neigusių ligoninės vadovų G.Abeciūno ir K.Grigonio administracines bylas Kauno apylinkės teismo teisėja Liuba Kymantienė pirmadienį nutraukė.

Tačiau šioje istorijoje yra ir baudžiamoji byla – planuojama į teisiamųjų suolą pasodinti visą skandalo dalyvių penketuką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.