Ginčas dėl šuns Kelmės rajono gyventoją pavertė tėvažudžiu

Į tėvo priekaištą smūgių kruša atsakęs Rikantų (Kelmės r.) gyventojas 27 metų Audrius Jokubaitis ilgam atsidūrė už grotų.

Už tėvažudystę nuteistas A.Jokubaitis buvo suimtas teismo salėje.<br>R.Vitkaus nuotr.
Už tėvažudystę nuteistas A.Jokubaitis buvo suimtas teismo salėje.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2016, 11:31 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:38 PM

Kaltu dėl tėvo nužudymo A.Jokubaitį pripažinęs Šiaulių apygardos teismas tėvažudžiui skyrė vienuolika metų nelaisvė. Šią bausmę subendrinus su anksčiau už kitą nusikaltimą A.Jokubaičiui skirta bausme vaikinui už grotų teks praleisti vienuolika metų ir vieną mėnesį.

Tragiškai pasibaigęs tėvo ir sūnaus barnis jų namo kieme kilo gegužės 30-osios pavakare.

Tądien abu vyrai gėrė alų prie malkų krūvos.

Stipriai girtas A.Jokubaitis nelabai prisiminė, dėl ko supyko ant tėvo. Vyras sakė, kad ginčas lygtai kilo dėl šuns, kuris tuo metu ėmė skalyti.

Supykęs A.Jokubaitis kelis kartus smogė savo 56 metų tėvui į veidą, o kai šis nugriuvo ant malkų krūvos – dar ne mažiau dešimties kartų jam spyrė.

Primušęs tėvą A.Jokubaitis nuėjo gerti toliau. Ryte jis pamatė, kad tėvo veidas nuo sumušimo yra stipriai sutinęs, tačiau greitosios pagalbos nekvietė. Sūnaus sumuštas vyras namuose mirė birželio pirmąją.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad A.Jokubaičio tėvas mirė smurtine mirtimi – nuo smūgių vyrui lūžo šonkauliai, plyšo plaučiai ir išsivystė vidinis kraujavimas.

Tėvažudyste įtartas A.Jokubaitis kaltu prisipažino, tačiau tvirtino nepamenąs, kad tėvą būtų mušęs ar spardęs. Įtariamasis aiškino tėvą tik pastūmęs, o šis nugriuvo ant malkų krūvos.

Ekspertai nustatė, kad taip susižaloti griūdamas vyras tikrai negalėjo ir kad jis buvo sumuštas. Teisme A.Jokubaitis gailėjosi, kad pakėlė ranką prieš tėvą. Iki nuosprendžio paskelbimo kaltinamasis buvo paliktas laisvėje.

A.Jokubaitis buvo suimtas teismo salėje po to, kai išgirdo nuosprendį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.